Venäjällä huijari yritti petkuttaa siirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan

PIETARI

Venäjällä viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka yritti huijata aasialaissiirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan.

Mies oli pystyttänyt metsään Viipurin alueelle aidan, jota hän väitti Suomen ja Venäjän väliseksi rajaksi. Hän oli veloittanut neljältä laittomasti EU:hun pyrkivältä eteläaasialaiselta mieheltä yli 10  000 dollaria salakuljettaakseen heidät Suomeen.

Huijari oli kuljettanut viime viikolla miehiä mutkikasta reittiä autolla ja jalan kohti "raja-aitaa". Yhdessä vaiheessa he olivat kiertäneet järven kantaen mukanaan kumivenettä.

Viranomaiset pidättivät kaikki viisi miestä kesken huijauksen. Uutistoimisto Interfaxin mukaan huijarilla ei ollut aikomusta kuljettaa aasialaismiehiä oikeasti Suomen puolelle. Aidan taakse päästyään miehet olisivat olleet yhä Venäjällä.

Huijauksen takana ollut mies oli venäläismedian mukaan keskiaasialainen, ja häntä odottavat todennäköisesti syytteet petoksesta. Suomeen pyrkineet aasialaismiehet saivat sakot ja heidät määrättiin karkotettaviksi Venäjältä.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa