Korte palasi pitkältä tauolta "aika hirveellä" juoksulla – seiväsihme Duplantis Rooman Timanttiliigan tähti

ROOMA

Naisten 100 metrin aitajuoksun suomalaiskärki Annimari Korte palasi kilparadalle usean viikon tauon jälkeen, eikä meno ollut helppoa yleisurheilun Timanttiliigan Rooman kilpailussa torstai-iltana. Korte jäi yhdeksänneksi eli viimeiseksi ajalla 13,34, joka on hänelle kauden huonoin kisa-aika.

Tällä kaudella parhaimmillaan 12,76 juossut Korte kilpaili edellisen kerran 19. elokuuta Unkarissa. Hän on kärsinyt takareisivammasta.

–  Aika hirveetä, Korte totesi C Moren tv-haastattelussa illan juoksustaan.

–  Kuukauteen ei ole päässyt juoksemaan, ja sen näkee.

Kisan voitti Hollannin Nadine Visser ajalla 12,72. Alle 13 sekunnin ehtivät myös Italian Luminosa Bogliolo (12,83) ja Yhdysvaltain Payton Chadwick (12,89).

Korte on alittanut 13 sekuntia tällä kaudella 15 kertaa. Kauden tasaisuus lämmittää.

–  Kausi on ollut ihan uskomaton. Olympiarajan alle kahdeksan kertaa. Tasainen ja hyvä kausi, mutta eihän se ole kiva lopetella tällaisessa kunnossa, Korte pohti.

–  Ensi vuosi? Tulostasoa parantamaan kymmenyksellä ja huippuaikoja tekemään, Korte katsoi vielä tulevaan.

Kortteen suunnitelmissa oli vielä Timanttiliigan Dohan kilpailu ensi viikon perjantaina. Myöhään torstaina Korte kuitenkin kertoi Twitter-tilillään, että kausi päättyi Rooman iltaan.

–  Päätettiin valmentajan, managerin ja lääkärin kanssa, että kausi ohi, terveys edelle. Huikea kausi, tärkeää päästä valmistautumaan olympiavuoteen 100% kunnossa, Korte kirjoitti.

Bubkan nimi putosi kärkisijalta

Rooman illassa päästiin myös ennätyksen makuun, kun ruotsalaistähti Armand Duplantis ylitti seiväskisassa 615. Tulos on kaikkien aikojen paras ulkokentillä tehty tulos, aiempi ulkorata-ME oli ukrainalaissuuruuden Sergei Bubkan 614 yli 26 vuoden takaa eli heinäkuulta 1994.

Duplantisilla on myös seiväshypyn maailmanennätys 618, jonka hän selvitti helmikuussa hallissa Glasgow'ssa. Nyt 20-vuotiaan "Mondo" Duplantisin taakse jäi myös seiväslegenda Bubka, kun huima ulkotulos tuli toisella yrityksellä. Jo ensimmäisellään Duplantis oli lähellä ylitystä.

Pohjoismaista yleisurheiluvahvuutta edustaa myös Norjan hirmuaituri Karsten Warholm, joka on tällä kaudella säväyttänyt kaikkien aikojen tasaisimman kovalla tahdilla 400 metrin aidoissa. Roomassa Warholm kirjasi kauden toiseksi parhaan aikansa 47,07 ja jätti toiseksi sijoittuneen Ranskan Ludvy Vaillant'n 1,62 sekunnin päähän.

Warholm hurjasteli elokuussa Tukholman Timanttiliigan kilpailussa 46,87, jolla hän jäi vain 0,09 sekuntia Yhdysvaltain Kevin Youngin 1992 Barcelonan olympiakisoissa juoksemasta ME:stä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa