Aivoverenvuodon saanut NHL-pelaaja Colby Cave on kuollut 25-vuotiaana

HELSINKI

Aivoverenvuodon alkuviikosta saanut NHL-kiekkoilija Colby Cave on kuollut varhain lauantaiaamuna, kertoo Caven NHL-seura Edmonton Oilers. Hän oli 25-vuotias.

Cave vietiin viime tiistaina tehohoitoon aivoverenvuodon takia. Häneltä leikattiin kasvain, joka aiheutti painetta aivoihin, ja Cave oli vaivutettuna koomaan usean päivän ajan. Tiedon Caven kuolemasta vahvisti hänen vaimonsa Emily Cave.

–  Suuren surun tuomana jaamme uutisen, että Colby Cave menehtyi aikaisin tänä aamuna. Minä (Emily) ja molemmat perheemme ovat shokissa, mutta tiedämme, että me, hänen perheensä ja ystävänsä, koko jääkiekkoyhteisö ja monet muut rakastivat häntä paljon, Emily Cave viestitti.

–  Colby oli loistava joukkuetoveri hienolla luonteella, ihailtu ja pidetty kaikkialla, missä hän pelasi. Ajatuksemme ja rukouksemme menevät hänen vaimolleen Emilylle, hänen perheelleen ja ystävilleen tänä vaikeana aikana, Oilersin puheenjohtaja Bob Nicholson ja GM Ken Holland lausuivat.

Myös NHL:n komissaari Gary Bettman otti osaa Caven lähipiirin suruun.

–  Lähetämme sydämelliset osanottomme vaimo Emilylle, heidän perheilleen sekä Colbyn lukuisille ystäville kautta jääkiekkomaailman, Bettman toivotti.

Cave aloitti NHL-uransa Boston Bruinsin riveissä kaudella 2017–18, ja Edmontoniin hän siirtyi viime kaudella. Tällä kaudella hän pelasi Oilersin paidassa 11 NHL-ottelua, joissa hän teki yhden maalin. AHL-farmiliigan Bakersfieldissä Cave pelasi tällä kaudella 44 ottelua tehopistein 11+12=23.

NHL-urallaan Cave pelasi kaikkiaan 67 ottelua, joissa hän teki 4+5=9 pistettä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat PohjanmaaUusimmat urheilu-uutiset