Awak Kuier toivoo suuntaavansa Yhdysvaltoihin viikonloppuna

HELSINKI

Koripalloilija Awak Kuier odottaa suuntaavansa mahdollisesti jo viikonloppuna Yhdysvaltoihin, jossa hän liittyy WNBA-seura Dallas Wingsiin.

–  Toivottavasti ottavat minut ilomielin vastaan ja pääsen nopeasti treenaamaan sekä tutustumaan joukkueeseen, Kuier sanoi keskiviikkona etätiedotustilaisuudessa.

Viisumiasiat ovat viivästyttäneet Kuierin matkaa Suomesta Yhdysvaltoihin, ja tarkka matkapäivä on yhä kysymysmerkki.

Dallas aloittaa kautensa Suomen aikaa varhain lauantaina vieraspelillä Los Angeles Sparksia vastaan. Tuohon otteluun Kuier ei pääse.

Kuier, 19, teki huhtikuussa suomalaista koripallohistoriaa, kun hän oli WNBA:n varaustilaisuuden kakkosnimi. Kuier haluaa päästä pelaamaan naisten NBA:ssa (WNBA), mutta tiedostaa sarjan kovan tason.

–  Siellä on tähtipelaajia, ja olisi kiva nähdä, miten pärjään heitä vastaan. Treeneissä on kovia pelaajia, joten odotan myös niitä.

Kuierin kausi päättyi hiljattain Italian liigassa, kun hänen edustamansa Ragusa putosi välierissä.

–  Se oli pienestä kiinni, muttei sille voi enää mitään.

Nuoren pelaajan energisyyttä

Kuier suuntasi Italiasta Suomeen, jossa hän on muun muassa nähnyt perhettään. Hän myöntää, että hyppy WNBA:han jännittää hieman.

–  Enemmän olen kuitenkin innoissani ja haluan päästä katsomaan, millaista siellä on. Osaan enkkua ja mukaudun nopeasti erilaisiin paikkoihin, joten ehkä korispuoli jännittää enemmän, Kuier sanoo.

Kuier pystyy pelaamaan niin isona laitahyökkääjänä, keskushyökkääjänä kuin pienenä laitahyökkääjänäkin. Hän sanoo, että seuran kanssa on ollut puhetta keskittymisestä aluksi kahteen ensiksi mainittuun pelipaikkaan.

–  Omasta roolistani on vielä vähän vaikea sanoa, kun en tiedä, miten mukaudun joukkueeseen. Nuoren pelaajan energisyyden tuomista. Uskon pärjääväni ihan hyvin, Kuier sanoo.

Monet WNBA:n koripalloilijoista pelaavat talvet Euroopassa. Se on myös Kuierin suunnitelmissa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa