Barcelonan päävalmentajapesti on Xavin ykköstavoite – "En peittele sitä"

MADRID

Jalkapallon pelaajalegenda Xavi Hernandez myöntää, että hänen suuri tavoitteensa valmentajana on nousta kasvattajaseuransa Barcelonan päävalmentajaksi.

Entinen keskikenttäpelaaja pelasi Barcelonan edustusjoukkueessa vuodet 1998–2015 ja voitti seurassa muun muassa kahdeksan liigatitteliä ja Mestarien liigan neljä kertaa.

–  En peittele sitä ja olen aina sanonut, että päätavoitteeni on Barcelona. Se on kotini ja se olisi unelmani, Xavi, 40, sanoi espanjalaisen urheilulehden Marcan haastattelussa.

Xavi on valmentanut reilun vuoden ajan qatarilaista Al-Saddia, jossa hän myös päätti pelaajauransa.

–  Olen nyt keskittynyt Al-Saddiin ja innoissani uudesta kaudesta. Barca tulee aikanaan, lyhyellä tai pitkällä aikavälillä.

Barcelona menetti koronavirustauon jälkeen maan liigamestaruuden pääkilpailijalleen Real Madridille. Joukkueen päävalmentajana tammikuusta asti toiminut Quique Setien on saanut paljon kritiikkiä Barcelonan otteista.

Xavi ei halua horjuttaa Setienin asemaa, vaikka hänen nimeään onkin jo huhuiltu Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi.

–  Meidän pitää kunnioittaa häntä ja toivoa joukkueelle kaikkea hyvää. Joskus Barca pelaa erittäin hyvin, joskus hyvin ja joskus ei niin hyvin. Mutta pidän Setienin ideasta: dominoimisesta ja kauniin pelin tekemisestä.

Xavi kertoi viime viikonloppuna, että hänellä oli todettu koronavirustartunta.

–  Tunnen oloni hyväksi, vaikka olen tietenkin eristyksissä. Odotan, että pääsen taas pian harjoituksiin.

Barcelona osallistuu elokuussa Mestarien liigan pudotuspeleihin ennen valmistautumista syyskuussa alkavaan liigakauteen.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa