Bislett seuraa saksalaisesimerkkiä – yleisurheilulehtereille pahvikatsojia

OSLO

Saksalainen jalkapalloseura Mönchengladbach näytti Bundesliigan alkaessa mallia, miten koronaviruksen takia tyhjänä oleviin urheilukatsomoihin saadaan jos ei eloa niin ainakin vähän väriä. Seura täytti kotistadioninsa lehtereitä kaikkiaan 13  000:lla pahvikatsojalla, joilla oli oikeiden ihmisten kasvot printattuina.

Yleisurheilun Oslon Bislett-stadionilla 11. kesäkuuta kilpailtava, useita tavallisuudesta poikkeavia juoksumatkoja sisältävä "Impossible Games" toteuttaa samaa ideaa. Stadionjohtaja Steinar Hoen kertoi lauantaina Aftenposten-lehdelle, että Bislettin katsomoissa nähdään parisataa pahvikatsojaa.

–  Jos kisoissa juostaan ennätyksiä, juhlaposeeraukset tyhjän katsomon edessä näyttävät vähän lohduttomilta. On paljon hauskempaa näyttää täysi pääkatsomo, Hoen kuvailee.

Tapahtumaan on kutsuttu Suomen huippupika-aiturit Nooralotta Neziri ja Annimari Korte kisaamaan harvinaisella matkalla eli 200 metrin aitajuoksussa. Norjalaishuipuista nähdään muun muassa Ingebrigtsenin veljekset, Karsten Warholm ja 10  000 metrillä MM-rajan rikkomista hakeva maastohiihtotähti Therese Johaug.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi