Bolshunov pyytää Venäjän hiihtoliiton kautta anteeksi Joni Mäen kaltoinkohtelemista

Venäjän hiihtoliitto julkaisi myöhään maanantaina verkkosivuillaan tiedotteen, jossa maastohiihtäjä Aleksandr Bolshunov ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe pyytävät anteeksi Suomen maajoukkuehiihtäjältä Joni Mäeltä Lahden maailmancupin viestikilpailun maalisuoran tapahtumia.

Mäki sivakoi sunnuntaina Suomen hopealle, mutta Venäjä hylättiin Bolshunovin lyötyä Mäkeä maalisuoralla kahdesti sauvallaan ja tönäistyä suomalaisen vielä kumoon maalialueella.

– Venäjän hiihtoliitto, Bolshunov ja Välbe pyytävät anteeksi Aleksandrin käytöstä Suomen maajoukkueen Joni Mäkeä kohtaan miesten viestihiihtokilpailussa Lahdessa. Vihamielisyys ei ole joukkueen hengen mukaista ja arvostamme reilun pelin henkeä kaikissa tapauksissa, tiedotteessa aloitetaan.

– Bolshunov pyytää Mäeltä anteeksi ja virallinen anteeksipyyntö on lähetetty myös Suomen hiihtoliitolle. Toivomme, että urheilijoiden kova työ, suoritukset ja maastohiihdon hienous palaavat jälleen hämmästyttämään faneja ympäri maailman, tiedotteessa sanotaan.

Mäki selvisi välikohtauksesta suuremmitta vammoitta. Maastohiihdon maailmancup jatkuu loppuviikosta Ruotsin Falunissa.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa