Buffalo kukisti kotijäällään Pittsburghin – Arttu Ruotsalainen teki NHL-uransa toisen maalin

BUFFALO

Buffalo Sabres on vienyt jääkiekon NHL-liigassa kotivoiton Pittsburgh Penguinsistä maalein 4–2. Koko ottelun maalitilin avasi Sabresin suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen, kun peliä oli pelattu vasta 26 sekuntia.

Buffalon Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen jäivät puolestaan tehopisteittä. Kumpikin suomalaispakeista oli jäällä yhteensä parisenkymmentä minuuttia. Verkkoa laulattaneelle Ruotsalaiselle kertyi peliaikaa yhteensä noin 16 minuuttia.

Ruotsalainen laukoi vasta viikko sitten sunnuntaina uransa ensimmäisen maalin NHL:ssä, kun Buffalo kukisti vierasottelussa Philadelphian. Ottelu oli Ruotsalaisen toinen liigassa.

Pittsburghia vastaan verkkoon tehty maali oli järjestyksessään Ruotsalaisen toinen NHL-maali. Myöhäisillan peli oli Ruotsalaiselle kuudes NHL:ssä.

Rangersin Kakolle syöttöpiste

Suomalaisonnistumista oli nähtävissä myös New York Rangersin ja New Jersey Devilsin kohtaamisessa, kun Rangers-hyökkääjä Kaapo Kakko otti syöttöpisteen. Vierasjoukkue Rangers voitti ottelun 5–3.

Kakko ehti olla ottelun aikana jäällä reilun yhdentoista minuutin ajan. New Jerseyn paidassa pelaava suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen jäi ottelussa tehopisteittä oltuaan jäällä noin 18 ja puoli minuuttia.

Anaheim Ducksin ja Vegas Golden Knightsin kohtaamisessa voiton vei vieraissa ollut lasvegasilaisjoukkue. Golden Knights peittosi Ducksin maalein 5–2.

Rask torjui 30 laukausta

Toisaalla Boston Bruins kukisti kotijäällään Washington Capitalsin. Bruinsille irtosi voitto kuudella maalilla, kun Capitalsin maalisaalis jäi kolmeen.

Ensimmäisessä erässä Boston saatteli kiekon verkkoon kahdesti ja Washingtonkin kertaalleen. Ottelun toisessa erässä sen sijaan nähtiin jopa viisi maalia. Voittolukemat olivat periaatteessa kohdillaan jo toisen erän jäljiltä, mutta Bruinsin kanadalaishyökkääjä Brad Marchand päätti varmistella joukkueensa voittoa vielä yhdellä maalilla, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

Bostonin maalilla ahkeroi suomalaisveskari Tuukka Rask, joka torjui yhteensä 30 laukausta 33:sta.

Kaksi peliä ratkesi vasta jatkoajalla

Vancouver Canucks palasi vihdoin koronatauolta joukkueen pelaajista 22:n saatua koronatartunnan. Joukkue pelasi viimeksi 24. maaliskuuta.

Paluuottelu Toronto Maple Leafsia vastaan oli tasainen ja peli ratkesi vasta jatkoajalla. Kolmannen erän päätyttyä kummallakin joukkueella oli tilillään kaksi maalia. Kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat puolitoista minuuttia, Vancouverin kanadalaishyökkääjä Bo Horvat teki toisen maalinsa ottelussa ja siivitti joukkueensa voittoon.

Jatkoajalle venyi niin ikään Philadelphia Flyersin ja New York Islandersin maaleiltaan tasaisen niukka kohtaaminen. Flyers ja Islanders pyörittelivät kiekkoa kolmen erän ajan saamatta kumpikaan maalin maalia.

Pelin ratkaisi jatkoajalla lopulta Nick Leddy. Islanders-pakki laukoi voittomaalin, kun jatkoaikaa oli takana vajaat kaksi ja puoli minuuttia.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa