Crocodiles rakentaa voittavaa Vaahteraliigajoukkuetta

SEINÄJOKI

Kaudella 2021 Seinäjoki Crocodilesin miesten edustusjoukkueella on yksi päämäärä, Vaahteramaljan voitto, eli amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruus. Nyt rakennetaan voittavaa ja menestyvää joukkuetta.

Jaska Värinen tuo kokemusta ja vahvuutta puolustuksen tukimiesosastolle. Koko uransa juniorivuosista lähtien Crocoissa pelannut 25-vuotias huipputason linebacker vannoo vihreään väriin, muuta seurapelipaitaa hän ei tule ylleen pukemaan. Kaudella 2020 Crocot pelasi viisi runkosarjaottelua ja välieräkamppailun.

– Viime kausi jäi vähän lyhkäiseksi, jos saataisiin nyt kunnon kausi ensi vuodelle, Värinen sanoo seuran tiedotteessa.

Puolustuksen tukimiehen pelipaikka on Väriselle mieluinen.

– Se on sopinut minulle parhaiten, siinä pääsee tekemään kaikkea kivaa, hän naurahtaa.

Värinen haluaa päästä kaudella 2021 finaaliin asti voittamaan Vaahteramaljan.

– Ja aivan mahtava päästä taas pelaamaan Filip Zacokin kanssa, hän vahvistaa puolustuksen linjassa minunkin tekemistäni, Värinen toteaa tutun seurakaverinsa paluusta Yhdysvaltojen yliopistokentiltä Suomen Vaahteraliigaan.

Puolustuksen tukimieheksi kaudelle 2021 Seinäjoelle saapuu myös tamperelainen 22-vuotias Markus Korpela, jonka ensikosketukset Vaahteraliigakentille tapahtuivat jo vuonna 2016 turkulaisen Trojansin paidassa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä olen lähdössä ensi kauteen, Korpela sanoo tiedotteessa.

Crocoissa Korpela kohtaa pelikavereitaan, joiden kanssa hän ei ole hetkeen pelannut samassa joukkueessa. Korpela myöntää olleensa pitkään kiinnostunut pelipaikasta krokotiileissä.

– Viime kaudelle jo pyydettiin Seinäjoelle pelaamaan, mutta tulevalle kaudelle sitten tulen.

Odotukset vuoteen 2021 ovat Korpelalla kaikista kirkkaimmassa mitalissa, ihan jo sen perusteella, millainen joukkue Seinäjoelle on syntymässä.

Trojansin juniorikoulun käynyt Heikki Toivola tuo Crocodilesin puolustuksen takakentälle ulottuvuutta. Vaasassa syksyllä opintonsa aloittanut 21-vuotias nuorimies tekee paluun amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigakentille pelaajaksi pienen tauon jälkeen.

– Nyt kun tuli mahdollisuus päästä tähän jengiin mukaan, niin tuntuu kyllä hyvältä, hän tuumii tiedotteessa.

Ajatus Seinäjoella pelaamisesta tuli ystävältä Tuomas Hvitfeltiltä, joka on pelannut pitkään Crocoissa.

– Puolustuksen takakenttä tuntuu omalta pelipaikalta, juniorivuosinaan myös pelinrakentajana toiminut Toivola toteaa.

Seinäjoen pestiltä Toivola odottaa menestystä ja hyvää tekemistä tuttujen kavereiden kanssa osaavassa valmennuksessa.

Crocojen hyökkäyksen linja saa vahvistusta turkulaisen 22-vuotiaan Mikko Rajalan vahvassa muodossa.

– Kiva idea päästä takaisin pelaamaan poikien kanssa, olen kauan pelannut Tuomas Hvitfeltin vieressä hyökkäyksen linjassa samassa seurassa juniorina.

Turkulaiskaverukset ovat leikitelleet monta vuotta ajatuksella, että jonain päivänä vielä pelataan yhdessä Crocojen riveissä, mutta Seinäjoki on tuntunut Rajalalle kaukaiselta paikalta.

– Tuli hyvä sopimus ja tilaisuus, niin mikäs siinä, nyt näkee uutta maisemaa.

Rajala pelasi kaudella 2020 Helsinki Wolverinesin Vaahteraliigajoukkueessa, jonka kanssa hän saavutti SM-hopeaa. Tulevalle kaudelle jäi nälkää sen verran, että hopea pitää kirkastaa kultaiseen mitaliin.

– Crocoille on tulossa vahva ja monipuolinen hyökkäyksen linja. Itse tiedän, miten Hvitfelt pelaa vieressäni, en tiedä ketään muuta, jonka kanssa pelaisin paremmin yhteen. Tiedän täysin, mitä hän ajattelee.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa