Cutlan johtaa Crocodilesia pelinrakentajan paikalta

Amerikkalaisen jalkapalloilun Vaahteraliigassa pelaava Seinäjoen Crocodiles täydentyi monipuolisesti vapaan siirtoikkunan umpeuduttua kesäkuun lopussa. Pelinrakentajana esiintyy atleettinen urheilija, Spencer Cutlan.

Crocodilesin edustusjoukkue alkaa näyttää siltä, mitä liigakentillä nähdään heinäkuun 30. päivästä eteenpäin. Crocojen ulkomaalaiset vahvistukset ovat tällä kaudella: Christian Powell, RB (USA), Alexander Germany, DB (USA), Nathaniel Robitaille, WR/DB (USA), Jan Leiner, OL (GER), Jonathan Ashton, OL (GB), Wayne Drew, DL (GB), Timothy Thomas, WR (GB), Spencer Cutlan, QB (GB) ja Hadrien Lynda, DB (FRA).

Edustusjoukkueen päävalmentaja Samu Juppo saa johdettavakseen vahvan ja lujaa iskevän vihreän krokotiililauman.

– Lähdettiin vahvistusten osalta hakemaan ensisijaisesti vahvistusta niille pelipaikoille, joissa tarvetta oli. Pelaajien osalta lähdettiin siitä, että pelaajat ovat monikäyttöisiä pelaajia, joita voidaan käyttää molemmilla puolin palloa eri rooleissa, Juppo toteaa seuran tiedotteessa.

Osa pelaajista on edustuksella ollut jo käytettävissä joukkueharjoituksissa, ja osan saapumista maahan vielä odotetaan.

– Tässä vaiheessa täytyy jo kiittää taustajoukkoja, jotka ovat koko vuoden tehneet hienoa työtä pelaajahankintojen osalta, Juppo kiittää.

Päävalmentaja onkin tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon.

– Kokoonpano tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen pelaamiseen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Ulkomaalaisten pelaajien osalta odotan myös isoa roolia erikoisjoukkueissa, jotka itselleni ovat lähellä sydäntä, Juppo sanoo.

Edustusjoukkueen hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelä kertoo, että pelinrakentajan valinta kehittyi aikaisin tänä keväänä.

– Ajatus kehittyi kevättalven aikana, kun koronatilanteen vuoksi harjoitukset jäivät tauolle, ja alettiin miettimään, miten kausi vahvistusten osalta viedään läpi. Aika pian harjoitusten alettua uudelleen oli selvää, että tällä päätöksellä mennään ja vahvistukset hommataan muille pelipaikoille, Mäkelä kertoo tiedotteessa.

Hyökkäyksen koordinaattori on tyytyväinen tehtyyn päätökseen, kun joukkue on harjoitellut kuukauden ajan Jouppilanvuoren tekonurmella, ja Cutlan on toiminut treeneissä pelinrakentajana.

– Spencer on ottanut pelinrakentajan tehtävät vastuulleen hienosti, ja tekeminen kehittyy päivä päivältä. Johtajaluonteelta se onnistuu helposti. Kyllä meillä vielä tässä heinäkuuksi töitä riittää ennen kuin pelit alkavat, mutta äärimmäisen luottavaisin mielin tässä voi kauteen lähteä, Mäkelä hehkuttaa.

Crocojen entiset pelaajat lähtivät yksityishenkilöinä vahvasti tukemaan tämän kauden vahvistusten hankkimista Seinäjoelle.

Crocodilesin edustusjoukkueella on nyt 40 pelaajasopimusta.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa