EM-hallijoukkue nimettiin: Neziri, Mäkelä ja Kemppinen tilastojen kärkinimet

HELSINKI

Aitajuoksija Nooralotta Neziri, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja pikajuoksija Lotta Kemppinen ovat tilastojen valossa Suomen joukkueen kärkinimiä Torunin EM-halleissa Puolassa 5.–7. maaliskuuta. Suomen Urheiluliitto (SUL) valitsi kisoihin 13 hengen joukkueen, jonka odotetaan täydentyvän.

– Joukkueen koko on ilahduttavan suuri jo tässä vaiheessa. Odotan, että joitain paikkoja vielä vahvistuu EM-kisojen teknisen delegaatin päätöksellä, joten urheilijoiden määrä voi nousta yli viidentoista, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

– Kutsupaikkoja odotellaan erityisesti Euroopan hallitilastossa jaetulla neljännellä sijalla olevalle korkeushyppääjä Ella Junnilalle ja kolmiloikkaaja Senni Salmiselle, joka on tilastossa kymmenes. Täydennyksistä on luvassa tietoa torstaina.

Toissa vuoden EM-halleissa Skotlannin Glasgow´ssa Suomen joukkue kokosi neljä pistesijaa. Kisoissa neljänneksi 60 metrin aidoissa sijoittunut Reetta Hurske oli tehnyt tulosrajan myös Torunin kisoihin, mutta päätti, ettei osallistu ja keskittyy harjoitteluun.

– EM-hallit on monelle Torunin kisajoukkueen urheilijoista iskunpaikka ja erinomainen mahdollisuus menestyä. Joukkueen kokeneempi kaarti on jo kerännyt kokemusta EM-hallikisojen finaaleista edellisissä kisoissa ja nälkää varmasti riittää parantaa noita sijoituksia, Salonen arvioi.

Korona-ajan kisoissa tiukat turvaohjeet

Neziri on tuoreella 60 metrin aitojen Suomen ennätyksellään 7,91 talven Euroopan hallitilastossa kolmas. Mäkelä on kolmiloikassa tilaston neljäs tuloksella 14,13 ja Kemppinen viides 60 metrin SE-ajalla 7,16. Naisten 60 metrin tilastokärki Dina Asher-Smith tosin ei ole tulossa EM-kisoihin.

Miesten kärkinimi EM-tilaston perusteella on 60 metrin aidat tänä vuonna 7,63 juossut Elmo Lakka. Joukkueessa on myös viime kesänä pituushypyn SE:n 827 ponkaissut Kristian Pulli, joka on valmistautunut EM-kisaan harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.

Puolan EM-halleissa urheillaan tiukkojen koronavarotoimien luomissa puitteissa.

– Koronakupla ja sen vaatimat erityisjärjestelyt sekä tarkat vaatimukset testauksineen tuovat oman vaikutuksensa logistiikkaan ja valmisteluihin, mutta uskon vakaasti, että suomalaiset urheilijat hallitsevat kilpailuun valmistautumisen näissäkin oloissa, Salonen sanoo.

– Hienoa että pandemiatilanteesta huolimatta EM-hallit pystytään järjestämään.

Yleisurheiluvalintoja/EM-hallijoukkue 2021

Suomen joukkue yleisurheilun EM-halleissa Puolan Torunissa 5.-7. maaliskuuta 2021:

Miehet, 60 m: Samuli Samuelsson Ikaalisten Urheilijat 6,66 (kauden paras/ennätys), Samuel Purola Oulun Pyrintö 6,67, Riku Illukka Vantaan Salamat 6,73.

1500 m: Joonas Rinne Saarijärven Pullistus 3.44,57.

60 m aj: Elmo Lakka Jyväskylän Kenttäurheilijat 7,63, Ilari Manninen Jyväskylän Kenttäurheilijat 7,82.

Pituushyppy: Kristian Pulli Viipurin Urheilijat -/783 hallissa ja 827 ulkoradoilla

Naiset, 60 m: Lotta Kemppinen HIFK-friidrott 7,16, Anniina Kortetmaa Jyväskylän Kenttäurheilijat 7,39/7,36.

800 m: Sara Kuivisto Borgå Akilles 2.03,29.

60 m aj: Nooralotta Neziri Jyväskylän Kenttäurheilijat 7,91, Anni Siirtola Helsingin Kisa-Veikot 8,12.

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä Orimattilan Jymy 14,13/14,38.

Joukkueenjohtaja: Tuomo Salonen

Joukkue voi täydentyä vielä torstaina 25.2. Euroopan yleisurheiluliiton kutsujen myötä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa