Koronavirus osoittautui heittäjäjättejä vahvemmaksi – Euroopan talvimestaruuskilpailut lykätään eteenpäin

MELBOURNE

Euroopan yleisurheiluliitto joutuu siirtämään heittolajien Euroopan talvimestaruuskilpailut pois suunnitellusta ajankohdasta. Kilpailut piti järjestää Portugalin Leiriassa ensi viikolla, mutta koronaviruksen uhan takia niitä ei järjestetä, vaan kilpailuille kartoitetaan uutta ajankohtaa. Kisajärjestäjän tiedotteen mukaan urheilijoiden, toimitsijoiden ja katsojien terveys on nyt tärkein asia.

Suomen joukkueeseen olisivat kuuluneet muun muassa moukarinheittäjät Krista Tervo, Aaron Kangas ja Henri Liipola, kiekonheittäjä Salla Sipponen sekä keihäänheittäjät Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen.

Euroopan yleisurheiluliiton johtokunta kokoontuu 24.–25. maaliskuuta Lausannessa, missä keskustellaan kilpailujen uudesta ajankohdasta.

Aiemmin tänä talvena Kansainvälinen yleisurheiluliitto kertoi yleisurheilun MM-hallikilpailujen siirtämisestä vuodella eteenpäin. Maailmanmestaruuskilpailut oli tarkoitus järjestää Kiinassa 13.–15. maaliskuuta.

Palloliiton varotoimenpide: Italiassa pelaavat eivät edusta Huuhkajia maaliskuun maaotteluissa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa maaliskuun lopussa vieraskentällä Puolan ja Ranskan, mutta Huuhkajien ensi viikolla julkaistavasta miehistöstä puuttuvat Italiassa pelaavat Jesse Joronen, Simon Skrabb ja Sauli Väisänen. Italiassa seurajoukkuetasolla pelaavat Joronen ja Skrabb edustavat Bresciaa ja Väisänen Chievoa.

Palloliiton verkkosivujen mukaan kyseessä on varotoimenpide, koska koronavirus jyllää Euroopassa pahiten juuri Italiassa.

Koronavirus vaikuttaa myös Suomen naisten maajoukkueen pelaajiin, jotka pelaavat seurajoukkuetasolla Italiassa. Anna Auvinen, Linda Nyman, Nora Heroum ja Paula Myllyoja ovat parhaillaan maajoukkueturnauksessa Kyproksella, mutta matkustavat sieltä Italian sijaan Suomeen. Tuija Hyyrynen loukkaantui maajoukkueleirin alkuvaiheessa ja palasi Italiaan, mutta matkustaa sieltä Suomeen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Koronavirus pyyhkäisi kaksi jalkapallon Eurooppa-liigan ottelua torstailta

Miesten Eurooppa-liigan neljännesvälierien otteluita Sevilla–AS Roma ja Inter–Getafe ei pelata torstaina koronaviruksen takia, Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi keskiviikkona kotisivuillaan. Uefa ei ole ilmoittanut otteluille uusia pelipäiviä.

Jo aiemmin on ilmoitettu, että Mestarien liigan neljännesvälieräottelu PSG–Borussia Dortmund pelataan tänään Pariisissa ilman yleisöä. Myöskään Eurooppa-liigan torstain otteluihin Wolfsburg–Shahtar Donetsk ja Olympiakos–Wolverhampton ei päästetä katsojia.

Myös muissa lajeissa on tullut runsaasti lisää urheilutapahtumien siirtoja ja perumisia. Esimerkiksi tenniksen naisten Fed Cupin finaalit on siirretty huhtikuulta myöhempään ajankohtaan. Uusia pelipäiviä ei ole ilmoitettu.

Alppihiihdon naisten maailmancup-kausi päättyi kuin seinään - Åren kisa peruttiin

Alppihiihdon naisten maailmancup-kausi päättyi ennen aikojaan. Åren kisajärjestäjät ilmoittivat keskiviikkona, että viikonlopun maailmancup-osakilpailut on peruttu koronavirusuhan takia. Päätös perustuu Ruotsin hallituksen ja terveysviranomaisten suositukseen olla järjestämättä tapahtumia, joihin osallistuu yli 500 ihmistä.

Åren peruutus tapahtui pika-aikataululla, sillä kisojen oli tarkoitus alkaa torstaina. Åren jälkeen ohjelmassa ollut kisaviikonloppu Italian Cortina d’Ampezzossa peruttiin jo aiemmin koronavirusepidemian vuoksi.

Naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Italian Federica Brignone.

Miesten alppihiihtokauden on tarkoitus päättyä viikonloppuna Slovenian Kranjska Gorassa. Kisat käydään ilman yleisöä.

Painin Euroopan olympiakarsintaturnaus siirtyy

Painin Euroopan olympiakarsintaturnaus ja maailman olympiakarsintaturnaus siirtyvät koronaviruksen takia. Euroopan olympiakarsinnan oli määrä olla Budapestissa 19.–22.  maaliskuuta ja maailman karsintaturnauksen Sofiassa 30.  huhtikuuta–3.  toukokuuta.

Kansainvälisen painiliiton UWW:n kotisivujen mukaan Euroopan karsintaturnaus järjestetään näillä näkymin toukokuun puolivälissä ja maailman karsintaturnaus kesäkuun alussa.

Painissa ensimmäinen mahdollisuus lunastaa paikka Tokion olympialaisiin olivat MM-kisat viime syyskuussa. Toinen mahdollisuus ovat maanosien karsinnat, kuten nyt siirretty Budapestin Euroopan turnaus. Kolmas mahdollisuus on Sofian maailmanlaajuinen karsintaturnaus, joka nyt siirtynee kesäkuun alkuun.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa