HIFK jatkoi HPK:n alamäkeä, tehomies Sallinen harmitteli kotipelien puuttumista

HÄMEENLINNA

Jääkiekon Liigan kärkikvartettiin kuuluva HIFK jatkoi Hämeenlinnan Pallokerhon alamäkeä, sillä HPK kärsi jo neljännen tappionsa putkeen, nyt maalein 2–5. Nuorten maailmanmestaripakki, HPK:n Otto Latvala, 21, avasi silti kauden maalihanat ja teki samalla uransa kolmannen liigaosuman.

HIFK:n vahva toinen erä tuotti kolme maalia. Floridan NHL-mies Henrik Borgström tasoitti ottelun uransa ensimmäisellä liigamaalilla neljännessä pelissä. Syöttökoneeksi aiemmin osoittautunut amerikkalainen Alex Broadhurst avasi myös maalitilinsä liigassa. Junioritähti, kultakypärä Anton Lundell teki IFK:n erän kolmannen osuman. HIFK:n tehomies oli kapteeni Jere Sallinen (1+2).

–  Ensimmäinen erä oli tahmea, mutta pääsimme hyvin mukaan. Hyvä taistelu, jossa puolustimme hyvin ja olimme tehokkaita, Sallinen sanoi.

–  Koronan takia tilanne on hankala. Viikon kotipelit jäivät pois. Meillä on ollut muutenkin paljon vieraspelejä, Sallinen jatkoi.

Latvala ei ollut kovin innoissaan tappion jälkeen, vaikka tekikin kauden avausmaalin.

–  Paikkoja on ollut paljon. Meillä oli hyvä tulo peliin, mutta toinen ja kolmas erä olivat heikkoja. Olisi pitänyt puolustaa paremmin, Latvala sanoi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa