Ville Peltonen palaa HIFK:hon, nyt päävalmentajan pestiin

HELSINKI

Ville Peltonen on nimitetty jääkiekkoliigan HIFK:n päävalmentajaksi, seura kertoi. Sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta.

Leijonissa maailmanmestaruuden 1995 voittanut Peltonen, 48, palaa HIFK:hon, jossa hän pelasi uransa neljä viimeistä kautta 2010–14. Pelaajauransa jälkeen Peltonen valmensi HIFK:ssa nuorten joukkuetta, ja viime vuodet hän on valmentanut Sveitsissä. Tällä hetkellä Peltonen toimii Saksan maajoukkueen apuvalmentajana joukkueen valmistautuessa MM-kisoihin.

Ikimuistoisen MM-kullan ohella Peltonen voitti pelaajana kolme MM-hopeaa, kolme MM-pronssia, yhden olympiahopean ja kolme olympiapronssia sekä kotimaan liigamestaruuden 2002 (Jokerit) ja 2011 (HIFK). NHL:ssä Peltonen pelasi 382 ottelua, ja Sveitsissä hän saavutti mestaruuden niin pelaajana kuin myös valmentajana.

Nyt pitkään ja paljon kiertänyt kiekkoikoni palaa kotiin.

–  Tämä on minulle kotiinpaluu monella eri tasolla. Helsinki on minun ja perheeni koti, niin on myös HIFK. Kolmas on paluu Nordikselle. On hienoa ja suuri kunnia palata HIFK:hon valmentajana juuri nyt, kun pelaamme vielä siellä, missä olen rakastunut jääkiekkoon ja HIFK:hon, Peltonen iloitsi tiedotteessa.

–  HIFK:lla on suomalaisen urheilun vahvimmat perinteet ja erittäin sitoutuneet kannattajat. Me haluamme kirkastaa seuran ydinarvot ja tuoda ne tähän päivään. HIFK on sitkeä, taitava ja vahva. Ja me haluamme olla sitä yhdessä.

–  Yhtenä isommista tavoitteista haluan omalta osaltani olla aikaansaamassa, että HIFK:lla voisi olla vieläkin isompi rooli stadilaisten arjessa.

Peltosen valmennustiimiin kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa