Hiihtoliitto esittää seinäjokelaista Markku Haapasalmea Olympiakomitean hallitukseen

Suomen Hiihtoliiton johtokunta on päättänyt esittää puheenjohtajaansa Markku Haapasalmea Olympiakomitean hallitukseen.

Uusi hallitus valitaan syyskokouksessa 21.11.

Seinäjokelainen Markku Haapasalmi, 69, on toiminut Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajana syksystä 2017 alkaen ja jatkaa edelleen toisella kaudellaan.

Haapasalmi toimii myös Vuokatin Säätiön hallituksen puheenjohtajana ollen tiiviisti hiihtolajien harjoittelun ja Vuokatti-Ruka Olympiavalmennuskeskuksen ytimessä.

Työuransa Haapasalmi on tehnyt pankkialalla. Hän jäi 2013 eläkkeelle Nordea Pankki Suomen varatoimitusjohtajan tehtävistä.

–Talous- ja johtamisosaaminen sekä organisaatioiden kehittäminen ovat keskeisiä vahvuusalueitani. Kaikkia näitä on tarvittu myös Hiihtoliiton johtamisessa ja tarvitaan urheilussakin kaikilla tasoilla. Vain hyvällä johtamisella, ihmisiä arvostamalla heitä kyetään energisoimaan, innostamaan ja saamaan yhdessä aikaan hyviä tuloksia, sanoo Haapasalmi tiedotteessa.

Suomen Olympiakomitean hallitusehdokkaana Markku Haapasalmi haluaa tehdä työtä Suomen urheilun ja liikunnan toimintaedellytysten parantamiseksi.

Haapasalmi nostaa esille liikunnan yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden tuottajana ja edistäjänä.

– Hyväkuntoinen ja hyvinvoiva kansa on merkittävä kilpailuetu. Hiihto on tärkeä kansan liikuttaja ja hiihtolajeja harrastaakin Suomessa lähes miljoona ihmistä.

Tiedotteessa muistutetaan, että kansanterveyden lisäksi huippu-urheilu on suomalaisille merkityksellistä ja hiihto on ollut yksilölajien olympia- ja arvokilpailumenestyksen kärkilaji viime vuosina.

– Huippu-urheilumenestys lisää yhteisöllisyyttä, tuo hyvää mieltä ja luo esikuvia nuorille. Lukeudun niiden 80 prosentin joukkoon, jotka haluavat huippu-urheilijoidemme menestyvän arvokilpailuissa, mutta menestykseen tarvitaan ammattimaisuutta ja resursseja. Koen, että Hiihtoliiton strategiassakin painotettu urheilija ammattina on tavoite, jonka eteen meidän johtajien tulee tehdä töitä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa