Helsinki perii taitoluisteluseura HSK:lta yli 57  000 euroa – liikuntajaoston aiempi päätös karhuta avustuksista vain pieni osa kumoutui

HELSINKI

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt, että taitoluisteluseura HSK:lta peritään koko vuoden 2018 avustussumma eli 57  421 euroa.

Liikuntajaosto oli aiemmin päättänyt, että avustuksia peritään vain 4  019 euroa, mutta tuo ratkaisu mitätöityi. Toissa vuoden avustus peritään reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) vei liikuntajaoston ratkaisun lautakunnan käsittelyyn.

Lautakunnan tiistain kokouksessa koko summan perinnälle tuli vastaehdotus, jonka mukaan HSK:lta perittäisiin 18  000 euroa. Vastaehdotus sai äänestyksessä kolme ja koko avustussumman takaisinperintä kymmenen ääntä.

HSK:n toissa vuoden avustuksista 27  663 euroa oli toiminta-avustusta ja 29  758 euroa tilankäyttöavustusta.

Tälle vuodelle merkittävät avustukset

HSK:n viime vuoden avustuksia ei peritä takaisin, koska seura ryhtyi riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa reilun pelin periaatteiden mukaiseksi.

Lisäksi liikuntajaosto myönsi HSK:lle tälle vuodelle toiminta-avustusta 18  419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46  090 euroa.

HSK on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua tammikuussa Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi