IS: Teemu Selänne syvästi pettynyt Mennanderin yhtiön haastehakemuksen vuoksi

HELSINKI

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne sanoo Ilta-Sanomissa olevansa syvästi pettynyt ja järkyttynyt elämäkerturinsa Ari Mennanderin yhtiön haastehakemuksesta, jolla Mennanderin yhtiö Mennu Productions hakee vähintään 250  000 euron saatavia Selänteen TS Holding- ja TS Promotion-yhtiöiltä.

–  Eniten minua kuitenkin harmittaa se, että me olemme ne viimeiset ihmiset, jotka ovat oikeasti yrittäneet auttaa Mennua, niin hän hyökkää niitä ihmisiä vastaan, Selänne sanoo Ilta-Sanomissa.

Yhtiöiden välistä sopimusta koskeva haastehakemus toimitettiin käräjäoikeuteen 8. kesäkuuta eli samana päivänä, jolloin Mennander tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvaamaan yhteensä noin 220  000 euroa eri saatavia ja runsaat 12  000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tuomion mukaan Mennander oli salannut maksukyvyttömyytensä ja näin erehdyttänyt kolme eri tahoa antamaan hänelle lainoja yhteensä runsaan 200  000 euron edestä. Mennander ei kyennyt maksamaan lainoja takaisin.

Asianhoitaja kiistää Mennanderin väitteet

Mennanderin mukaan hänen aiemman yrityksensä konkurssin ja talousrikostensa taustalla on velkaantuminen, joka johtuu Selänteen elämäkerrasta aiheutuneista saatavista.

Selänteen asianhoitaja Ari Lehto kiistää Mennanderin väitteet TS-yhtiöiden liian pienistä tilityksistä. Lehdon mukaan vanhat Teemu-kirjan tuotot on hoidettu Mennanderin aiemman, konkurssiin menneen yhtiön Mennu-Median kanssa.

–  Hänelle on tilitetty kaikki, Lehto sanoi STT:lle maanantaina.

Mennanderin mukaan hänen haastehakemuksensa liittyy myös saataviin erillisistä toimeksiannoista vuosina 2016–2019. Nämä koskevat Mennanderin mukaan muun muassa TS Holdingin ja Jokerien yhteistyöneuvotteluita sekä Selänteen kansainvälisen elämäkerran kustannustöitä.

Lehto sanoo, että kyse on Mennanderin lähettämistä perättömistä laskuista. Lehdon mukaan kaikki sopimukset ja työt Mennanderin kanssa irtisanottiin loppusyksystä viime vuonna.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa