Jääkiekkoliigassa vilkas siirtopäivä – HPK hankki Mankisen ja Koistisen

HELSINKI

Miesten jääkiekkoliigan siirtomarkkinoilla oli maanantaina vilkas päivä.

SaiPa julkisti neljän uuden pelaajansa sopimuksen, KooKoo viiden, HPK viiden ja Jukurit kuuden. Lisäksi SaiPa ja HPK kertoivat pelaajiensa jatkosopimuksista.

Maanantain merkittävimpiin siirtoihin kuuluvat HPK:n hyökkääjä Jesse Mankinen, SaiPan slovakialaishyökkääjä Filip Krivosik ja Jukurien hyökkääjä Anssi Löfman.

Mankinen, 28, pelasi viime kaudella Pelicansissa ja Sveitsin liigan Davosissa. Hänet on nähty miesten maajoukkueessa kahdeksasti. Mankisen sopimus on kaksivuotinen.

–  Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä, hämeenlinnalaisseuran urheilujohtaja Mika Toivola sanoi tiedotteessa Mankisesta.

Krivosik, 20, saapuu SaiPaan HPK:sta, jossa hän keräsi päättyneellä kaudella 57 ottelussaan tehopisteet 11+12=23. Slovakian miesten maajoukkueessa Krivosik on pelannut seitsemän ottelua ja kerännyt tehopisteet 3+2. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

SaiPasta Jukureihin siirtyvä Löfman, 32, on pelannut Liigassa yli 500 ottelua. Keskushyökkääjä teki mikkeliläisten kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

–  Uskon tuovani tasaisuutta ja tukea siihen, että joukkue pelaa yhtenäisesti, Löfman arvioi Jukurien tiedotteessa.

Konkaripakki Koistinen HPK:hon

Siirtopäivän nimekkäin pelaaja on HPK:hon siirtyvä konkaripuolustaja Ville Koistinen, 37, joka on pelannut NHL:ssä yli 100 ottelua ja kiekkoillut useiden maiden pääsarjoissa. Päättyneellä kaudella Koistinen pelasi Saksan ja Tshekin liigoissa. Hän kuului Leijonien joukkueeseen vuosien 2007–2009 MM-kisoissa.

SaiPaan tulevat Krivosikin lisäksi hyökkääjät Ville Petman ja Jaakko Lantta sekä puolustaja Joel Olkkonen.

KooKoo teki sopimukset maalivahti Victor Brattströmin sekä hyökkääjien Aleksi Ainalin, Teemu Engbergin, Ahti Oksasen ja Samuli Ratisen kanssa.

HPK:hon siirtyvät Mankisen ja Koistisen lisäksi hyökkääjät Harri Kainulainen sekä Daniel Mäkiaho ja puolustaja Eemeli Räsänen.

Jukurit hankki hyökkäykseensä Löfmanin, Teemu Pulkkisen, Otto Mäkisen, Mikael Sahan sekä Kristian Afanasjevin ja puolustukseensa Atte Mäkisen. Pulkkinen on KHL:ssä kovia tehoja takoneen Teemu Pulkkisen kokonimikaima.

Kommentoi