Naisten MM-jääkiekko jää koronaviruksen jalkoihin – MM-pelaaja kuuli asiasta STT:ltä: "Olisi ollut kiva päästä pelaamaan Kanadaan"

ESPOO

Jääkiekon naisten MM-kilpailut perutaan koronaviruksen takia. Kisat oli määrä pelata maalis-huhtikuussa Kanadan Halifaxissa ja Trurossa.

Turnauksen peruuntumisesta kertoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Ylelle asian vahvisti Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola. STT sai vahvistuksen asialle naisten maajoukkueen GM:ltä Tuula Puputilta.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sai tiedon MM-turnauksen perumisesta tänään alkuillasta.

Nummelan mielestä on äärimmäisen harmillista, että kisoja ja urheilutapahtumia joudutaan perumaan.

–  Mutta onhan se tietysti selvää, että pelaajien terveys ja turvallisuus on se ykkösasia. Tilanne on nyt vain tällainen, ei pelkästään urheilussa vaan yhteiskunnassa muutenkin, Nummela sanoi.

"Suomeksi sanottuna aika perseestä"

Lauantaina Kiekko-Espoo ja Team Kuortane mittelivät naisten jääkiekkoliigan välieräottelussa Espoossa. Kiekko-Espoo voitti 7–3 ja varmisti finaalipaikan voitoin 3–0.

MM-kilpailuihin valittu Kiekko-Espoon puolustaja Nelli Laitinen kuuli MM-kilpailujen perumisesta STT:ltä heti, kun oli poistunut kaukalosta.

–  Okei. Tottakai tämä on pettymys. Olisi ollut kiva päästä pelaamaan Kanadaan, Laitinen tuumi.

Laitinen otti tilanteen yllättävän rauhallisesti ja myönsi, että oli jo osannut pelätä MM-kilpailujen perumista.

–  Monia urheilutapahtumia on peruttu. Kyllä tämä harmittaa, Laitinen mietiskeli.

Kiekko-Espoon Emmi Rakkolainen kuuli asiasta pukukopissa, kun siitä kerrottiin joukkueelle.

–  Tämmöisen hyvän fiiliksen jälkeen vetää aika hiljaiseksi. Ensin on hyvä fiilis, että päästään finaaliin, mutta sitten kuullaan, ettei MM-kilpailuja pelata. En oikein löydä sanoja. Suomeksi sanottuna aika perseestä, Rakkolainen täräytti.

Rakkolaiselle naisten MM-kilpailut olisivat olleet ensimmäiset ja Laitiselle toiset.

–  Sain tiedon valinnasta vähän aikaa sitten. Viimeisistä paikoista kilpaili moni pelaaja. Nyt lähti matto jalkojen alta. Kuulimme asiasta pukukopissa, Rakkolainen pohti.

Laitisen ja Rakkolaisen lisäksi Kiekko-Espoon pelaajista Kanadaan piti lähteä myös kokenut puolustaja Minnamari Tuominen. Lauantain vastustaja Team Kuortaneesta kisalipun olivat saaneet Viivi Vainikka sekä debytantit Kiira Yrjänen ja Sanni Rantala.

–  Varusteita vähän lenteli, Kuortaneen päävalmentaja Mira Kuisma puki pelaajien tuntoja painokelpoisiksi sanoiksi.

–  Harmittaa pelaajien ja maajoukkueen valmennustiimin puolesta, kun he ovat tehneet vuoden hommia, Kuisma jatkoi.

Sars perui vuonna 2003

Entinen maajoukkuepelaaja ja Kansainvälisen olympiakomitean urheilijajäsen Emma Terho muistaa, että aikoinaan MM-turnaus peruttiin sars-viruksen takia.

–  Ihan viime hetkellä, olimme viimeistelyleirillä, Terho muisteli STT:lle vuotta 2003.

–  Katsoimme joka päivä teksti-tv:stä, mitä tapahtuu. Osa pelaajista oli jo matkustanut Kiinaan. Kisojen alkuun oli puolitoista viikkoa, ja ainakin Ruotsin joukkue taisi olla jo kokonaan matkustanut Kiinaan, Terho lisäsi.

Naisten MM-turnauksen avauspäiväksi oli merkitty 31.  maaliskuuta.

–  Pelaajien terveys menee tietenkin kaiken edelle. Moni taho yhteiskunnassa on joutunut tekemään päätöksiä, eikä mitään niistä ole tehty kevein perustein, Terho sanoi.

Suomi saavutti viime keväänä kotikilpailuissaan MM-hopeaa.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa