Jäätanssiparin dramaattinen kausi sai äkkilopun – niskamurtumasta toipinut Turkkila ja Versluis luistelivat ennätyspisteensä kauden ainoassa kisassaan

HELSINKI

Juulia Turkkilan ja Mattias Versluisin luistelukausi päättyi odotettua aiemmin, kun taitoluistelun MM-kilpailut peruuntuivat koronaviruksen takia. Jäätanssiparin piti hioa Kanadan-reissua varten kuvioitaan torstainakin Helsingissä, mutta Helsingin Luistelijat laittoi luistelijansa yhteisharjoituksista tauolle varmuuden vuoksi.

Arvokisojen peruminen on harmillista urheilijoille ja faneille, mutta Turkkilaan ja Versluisiin se osui erityisen kipeästi. Turkkila pääsi niskanikaman murtuman takia jäälle vasta ennen vuodenvaihdetta, ja pari oli päässyt tynkäkaudella hyvään vauhtiin.

–  Sen takia harmittaa pikkuisen enemmän, että kausi alkoi niin myöhään, Versluis kuvasi MM-kisojen peruuntumisen aiheuttamaa pettymystä STT:lle.

Turkkila totesi ymmärtävänsä kisaperuutukset, koska koronaviruksen kanssa kyse on suuremmista asioista kuin kilpailemisesta.

Ennätyspisteet ja avausvoitto Italiasta

Turkkila joutui pois jäältä syys-lokakuun vaihteessa. Niskavamma parani hänen onnekseen ilman leikkausta, mutta niskakaulurin kanssa ei ollut asiaa luistimille. Niinpä Turkkila kävi salilla, ja Versluis hioi ohjelmia yksin luistellen.

–  Kun luistelee yksin, huomaa, jos esimerkiksi tasapaino menee väärin. Näki yksityiskohtia paremmin, Versluis kertoi.

He olivat ehtineet saada ohjelmansa hyvään kuntoon jo syksyllä, joten taso nousi nopeasti yhteisharjoittelussa. Helmikuun alussa pari luisteli Italiassa ennätyspisteensä 182,88.

–  Voitimme siellä ensimmäisen kansainvälisen kilpailumme, Turkkila muisteli.

Pari sijoittui viime vuonna EM-kisoissa 11:nneksi ja debytoi MM-kisoissa Japanissa 16. sijalla. Ensi vuosi tuntuu heistä vielä kaukaiselta, mutta MM-kisoista Tukholmasta pari haluaa varmistaa paikan Pekingin 2022 olympialaisiin. MM-kisoissa on jaossa 19 maapaikkaa Pekingiin.

–  Viime vuonna osasimme nauttia arvokisoista ja ison yleisön edessä luistelemisesta. Nyt vaan täysillä ensi vuoden MM-kisoihin, Turkkila sanoi.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa