Jousiampuja Antti Vikströmin olympiaurakka päättyi kyyneliin – välinemurheet pakottivat turvautumaan varajousen varajouseen

TOKIO

Jousiampuja Antti Vikströmin olympiaurakka päättyi Tokiossa dramaattiseen karsiutumiseen ensimmäisellä pudotuskierroksella ja kyyneliin haastattelualueella.

Vikström johti pudotusottelua Malesian Khairul Anuar Mohamadia vastaan jo 5–1, kun kuudella pisteellä pääsi jatkoon.

Vikströmin urakka sai dramaattisen käänteen viidennen sarjan toisessa laukauksessa, kun hänen jousipyssystään hajosi alalapa kesken tähtäyksen. Tilanne oli tuossa vaiheessa Vikströmille 5–3.

Suomalaisampuja tarttui pikaisesti varajouseensa, joka oli tarkalleen ottaen varajousen varajousi, mutta aika loppui kesken, ja laukauksesta tuli nollatulos.

Välineongelmat näkyivät selvästi Vikströmin olemuksessa, ja lopulta ratkaisu haettiin 5–5-tilanteessa yhden nuolen uusinnassa. Siinä Mohamad oli Vikströmiä etevämpi ja eteni jatkoon yhteistuloksella 6–5.

Aiheuttiko kuumuus välineongelmat?

Pudotusammunnat olivat jatkumoa Vikströmin käsittämättömille välineongelmille Tokiossa. Häneltä halkesi viime viikolla harjoituksissa pyssystään alalapa. Rankingkilpailussa Vikström ampui varajousellaan, josta tähtäin irtosi kahdesti hieman.

Nyt pudotusammunnoissa oli käytössä kyseinen varajousi, joten häneltä meni olympialaisissa kahdesta jousesta lapa rikki. Vikström kertoi rankingkilpailun jälkeen, ettei hänellä ollut hajonnut pyssystään aiemmin lapaa koko uran aikana.

Yumenoshiman tekosaarella helteessä ammutun pudotuskilpailun jälkeen haastattelualueelle käveli todella pettynyt suomalaisurheilija.

–  Kolmella jousella ammuttiin nyt sitten olympialaisissa. Lopussa käytössä oli varavarajousi, joka saatiin täällä rakenneltua, Vikström kertoi sanojen jäädessä kurkkuun.

Suomalaisampuja ei osannut sanoa tarkkaa syytä murskaaviin välineongelmiin. Mahdollisesti taustalla oli pyssyn kuumeneminen Tokion paahtavissa helteissä. Mitään varoitusta pyssy ei ennakkoon antanut hajoamisestaan.

–  Yritin pitää sitä poissa auringosta, jotta liimaukset eivät pettäisi. Nyt ne pettivät.

Vikströmin ura jatkuu

Hetket lavan hajoamisen jälkeen olivat kova paikka.

–  Ehkä sellaisia sanoja oli päässä, joita ei kannata sanoa tässä. Totta kai lähdin tekemään parhaani, kun oli vain kaksi nuolta jäljellä, mutta vähän tuntui, että näinköhän tässä kävi. Kaveri ampui uusintanuolen hyvin.

Pettymyksen keskellä Vikström sanoi, että ura jatkuu kohti seuraavia olympialaisia.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa