Juniorit kirmasivat kentälle rajoitusten kevennyttyä

HELSINKI

Monessa seurassa huokaistiin helpotuksesta kesäkuun alussa, kun koronaviruspandemian aiheuttama harjoitustauko viimein päättyi, ja joukkueet pääsivät jälleen tavanomaisiin harjoituksiinsa. Valtaosa palloilulajien juniorijoukkueista pystyi aloittamaan pienryhmäharjoittelun toukokuussa ja täysimittaiset harjoitukset kesäkuussa.

–  Sitä oli aika ilo katsoa, varsinkin nuorempia junioreja. He olivat kuin nuoria varsoja, kun painelivat menemään tuolla, helsinkiläisen jalkapalloseuran Käpylän Pallon toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen naurahtaa.

Suurena junioriseurana profiloitunut KäPa oli jo koronakeväänä verrattain hyvässä tilanteessa moneen muuhun seuraan verrattuna. Seura oli työstänyt omaa etäharjoituspankkiaan jo pitkälle ja jakoi kevään loppupuolella harjoitteitaan myös monelle muulle seuralle.

–  Se (harjoituspankki) oli varsin onnistunut, ja annoimme materiaalit loppupuolella sitten koko valtakunnan käyttöön. Maakunnistakin saimme paljon kiitosta, kun ne olivat veloituksetta kaikkien käytössä, Rantanen valaisee.

KäPa menetti koronan jalkoihin perinteisen kevätturnauksensa, mutta järjestää elokuussa oman Pingviini-cupinsa 2007–2015-syntyneille.

–  Kun Helsinki Cup pelataan (6.–11.7.), pitää mennä vähän vakoilemaan, miten siellä järjestetään turva- ja hygieniapuoli.

Tunkua kesäleireille

Perheet ovat lähettäneet innokkaasti lapsiaan jalkapallotoimintaan koronarajoitusten lievennyttyä. KäPan kesäkuun alun jalkapalloleireille tuli niin paljon ilmoittautumisia, että kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan.

–  Kun koulut avattiin, katsoimme, että leirejäkin voidaan järjestää, mutta ilmoittautumiset jouduttiin laittamaan kiinni. Neljässä, viidessä päivässä tuli ihan järkyttävä määrä ilmoittautumisia, ja päätimme ottaa sisään tasan sata pelaajaa, Rantanen kertoo.

Toiminnanjohtajan tietoon on tullut vain pari junioria, jotka ovat jääneet pidemmälle tauolle koronakevään jälkeen.

–  Ainahan lopettamisia tulee muutenkin. Meille haasteena on se, että seuran joukkueet harjoittelevat eri tasoissa. Selkeästi urheilullisemmat joukkueet olivat koronatauon aikana aktiivisempia kuin haastetason joukkueet, mikä on ihan ymmärrettävää.

Rantasella on keväältä tiedossa pari, kolme tapausta, joissa KäPa-juniorin vanhemmat ovat jääneet työttömiksi. Seuramaksut on sovittu heidän kohdallaan pienemmiksi.

Yksittäisiä poisjääntejä

Pesäpallon tamperelaisseurassa Manse PP:ssä korona sotki liki kaikkien juniorijoukkueiden suunnitelmat halliturnauksista harjoitusten järjestämiseen.

–  Valmentajasta ja valmentajan tietotekniikkataidoista riippuen oli etäharjoituksia, mutta aika harvoilla. Treeniohjelmia lähetimme pelaajille, ja niitä sitten jokainen toteutti vähän sen mukaan, mitä ehti ja miten kiinnostusta löytyi, Manse PP:n junioripäällikkö Tanja Valkama sanoo.

–  Toukokuussa pelaajat olivat todella innoissaan jo pienryhmäharjoittelusta. Puolitoista kuukautta oli melko pitkä aika pelaajille itsekseen toteuttaa harjoittelua.

Valkaman mukaan pienryhmäharjoituksista jäi pois vain yksittäisiä pelaajia. Lopettamistapauksia ei Manse PP:ssä ole hänen tietoonsa tullut.

Valkama tekee pesistyötä myös kotipaikkakunnallaan Hämeenkyrössä, jossa hän valmentaa paikallisen Räpsän E-tyttöjä.

–  Siellä on muutama tyttö, jotka osallistuvat harjoituksiin, mutta eivät halua kesän aikana lähteä muille paikkakunnille otteluihin, Valkama kertoo.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa