Jyväskylän rallitiet odottavat syys-lokakuulle – "Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma"

JYVÄSKYLÄ

Vuoden toinen Suomessa ajettava MM-ralli siirtyy ajettavaksi 30. syyskuuta–3. lokakuuta. Alun perin Jyväskylän seudulla piti kaasutella heinä-elokuun taitteessa. Kisajärjestäjä kertoi muutoksesta verkkosivuillaan.

Siirron taustalla on koronavirus ja sen vaikutus yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksiin.

–  Haluaisimme totta kai, että Suomen MM-ralli ajettaisiin kesällä, mutta vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia emme voineet jatkaa tapahtuman valmisteluja sellaisessa tilanteessa, jossa yleisön mahdollisuus osallistua tapahtumaan on epävarmalla pohjalla, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter avasi.

Jyväskylä on siirrosta huolimatta rallin keskuspaikka, mutta erikoiskoeohjelmaa vielä hiotaan. Viime vuonna Jyväskylän MM-ralli jäi kokonaan väliin, mutta tänä vuonna Suomessa ajetaan kaksi MM-osakilpailua. Helmikuussa Rovaniemellä ajettiin kilpailu, joka korvasi Ruotsin MM-rallin.

–  Toisin kuin helmikuussa menestyksekkäästi järjestetty Arctic Rally Finland, Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma, ja me tarvitsemme rallifaneja onnistuneen tapahtuman luomiseen, Bitter painotti.

–  Vaikka vielä ei olekaan täyttä varmuutta siitä, voimmeko toivottaa katsojat tervetulleiksi lokakuussakaan, toivomme että rokotusohjelman saaminen hyvään vauhtiin voi edesauttaa asiaa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa