Kärpät tylytti hampaatonta HIFK:ta Helsingissä – ”Vedettiin käsijarru pohjassa”

HELSINKI

NHL-joukkue San Josen Antti Suomela sirklasi perjantaina ensimmäiset luistimenpiirtonsa Helsingin IFK:n ylivoimaviisikon keskellä, mutta ei pystynyt avittamaan punanuttuja voittoon Oulun Kärpistä. Suomelan johtama ylivoima onnistui kaksi kertaa kuudesta yrityksestä, mutta vakuuttava Kärpät haki Helsingistä tylyn vierasvoiton miesten jääkiekkoliigassa maalein 3–7.

–  Ihan pirteä alku, mutta ei saatu ekalla ylivoimalla maalia. Sitten kaveri oli tehokas ja me vedettiin käsijarru pohjassa pitkään. Aikamoista pyristelyä oli loppuun, ei ollut meidän ilta, mietti HIFK:n Jere Sallinen.

Avauserässä Kärpille osuivat Cody Kunyk ja kaikissa kauden kolmessa pelissä maalin tehnyt Otto Karvinen. Libor Sulak ja Julius Hermonen ratkaisivat Kärpille voiton jo toisessa erässä ennen kuin HIFK:n Mikko Kousa osui ylivoimalla 1–4:ään.

HIFK:n kiri alkoi vasta viisi minuuttia ennen pelin loppua. Emil Bemströmin ylivoimamaali ja Miro Karjalaisen kauden ensimmäinen herättivät pienen toivonkipinän liian myöhään. Hiljattain uuden NHL-sopimuksen tehnyt Jesse Puljujärvi viimeisteli vielä lopussa kahdesti.

–  Alku oli ihan ookoo, mutta oltiin Kärppiä pelinopeudessa valovuosi perässä, ruoti HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa