Neziri jäi sadasosasekunnin EM-pronssista: "Ei voi olla totta!"

TORUN, HELSINKI

Nooralotta Neziri sijoittui neljänneksi 60 metrin aitajuoksun loppukilpailussa yleisurheilun EM-hallikisoissa Torunissa. Neziri jäi ajalla 7,93 yhden sadasosasekunnin EM-pronssin ottaneesta Britannian Tiffany Porterista.

Kisan voitti Hollannin Nadine Visse ajalla 7,77. EM-hopean otti Britannian Cynthia Sember ajalla 7,89.

–  Ajattelin, että olin kolmas ja nyt se mitali kaulaan. Ei voi olla totta! Neziri puuskahti tiedotteessa.

Torunissa Neziri oli perjantaina alkuerässään toinen ajalla 8,03 ja voitti lauantaina välieränsä ajalla 7,97. Finaalissa tulos parani vielä 7,93:een.

–  Oli erittäin hyvä lähtö. Parempaan en olisi pystynyt, Neziri sanoi.

Aiemmin Neziri on juossut EM-kilpailuissa kahdesti kuudenneksi ja ollut kerran seitsemäs.

EM-kilpailuiden neljänteen sijaan päättynyt hallikausi on ollut Neziriltä vahva. Tammikuussa Karlsruhessa syntyi Suomen ennätys 7,92, ja se koheni Berliinissä aikaan 7,91, jota Neziri vielä sivusi Lievinissä.

–  Kausi on ollut onnistunut. Katse kääntyy nyt Tokion olympiakesään, Neziri sanoi.

Vahvan hallikauden taustalla Nezirin mukaan on terveenä läpi viety harjoituskausi, jonka aikana painotettiin aitatekniikkaa, keskivartaloa ja nopeusvoimaa, mikä on näkynyt tuloksissa.

–  Tekniikassa haettiin sitä, että ponnistus tulisi paremmin loppuun asti. Minulla juoksu jää yleensä vähän ”istumaan”. Tykkään myös koukistaa etujalkaa ja sitä on yritetty saada pysymään suorempana, Neziri kertoi aiemmin talvella.

Nezirin seuraava tavoite on rikkoa olympiakisojen tulosraja 12,84. Neziri sivusi olympiarajaa viime kesänä, mutta viime kesän tuloksia ei huomioida olympialaisiin.

Mäkelä kuudes ja Salminen seitsemäs naisten kolmiloikassa

Kristiina Mäkelä oli kuudes ja Senni Salminen seitsemäs naisten kolmiloikassa yleisurheilun EM-hallikisoissa Puolan Torunissa. Mäkelän tulos oli 14,23, kun taas Salminen tyytyi finaalissa tulokseen 14,14 loikittuaan eilisessä karsinnassa ennätyksensä 14,22.

Kisan voitti Portugalin Patricia Mamona, joka loikki 14,53 ja piti hopean ottaneen Espanjan Ana Peleteiron ja pronssin saaneen Saksan Nadine Eckhardtin takanaan yhden senttimetrin erolla.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
&& (Urheilu != "Bannerikokeilut")