Kotimaisten jalkapallosarjojen alku lähenee koronan jarruvaikutuksesta pienten askelten politiikalla – yksilöharjoittelusta kohti joukkuetreenejä

HELSINKI

Suomalaisen jalkapallokauden alku lähenee pienten askelten politiikalla. Palloliiton hallitus linjasi maanantaina, että koronapandemian hellittäessä kotimaista sarjakautta kohti edetään harjoittelua tehostamalla.

Pelaajien harjoittelu on karanteenimaisissa oloissa kärsinyt. Osa miesten liigajoukkueista on aloittanut treenaamisen pienryhmissä. Liigajoukkueista muun muassa HJK ja RoPS tiedottivat viime viikolla aloittaneensa pienryhmäharjoittelun.

Palloliitto suosittelee edelleen yksilöharjoittelua. Tilanne voi muuttua ensi sunnuntaina 3. toukokuuta, kun valtioneuvosto linjaa uudelleen koronaviruksen torjumiseksi aiemmin asettamiaan rajoituksia.

–  Toiveissa on, että jos valtiovallan linjauksien jälkeen rajoituksia höllennetään jonkin verran, pienryhmäharjoittelua laajennetaan tietyin reunaehdoin muitakin kuin ammattilaispelaajia koskevaksi, kertoo Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande STT:lle.

Jalkapalloväki odottaa kuumeisesti, mitä valtioneuvosto sunnuntaina tekee maaliskuussa antamalleen linjaukselle kieltää yli kymmenen hengen joukkokokoontumiset. Kymmenen ihmisen raja vaikeuttaa pahoin jalkapallon pienryhmäharjoittelua ja tekee joukkueharjoittelun mahdottomaksi.

"Pala palalta"

Palloliiton ohjeistuksen tavoitteena on avata seuroille mahdollisuuksia organisoida pienryhmäharjoittelua enintään kymmenen henkilön (2 valmentajaa + 8 pelaajaa) ryhmissä riittävän laajalla alueella viranomaisten ja Palloliiton ohjeistuksia noudattaen.

Jos ja kun pienryhmäharjoittelu pääsee joukkueissa toden teolla käyntiin, seuraava askel on siirtyä joukkueharjoitteluun.

–  Jos valtioneuvoston ensi sunnuntain linjauksen jälkeen seuroissa laajemmin päästään aloittamaan pienryhmäharjoittelu, siitä siirtyisimme Palloliiton ohjeistuksella jollain aikavälillä joukkueharjoitteluun. Sen alkamisesta pari viikkoa eteenpäin meillä olisi valmius aloittaa perussarjat (mm. naisten Kansallinen liiga, miesten Kakkonen, nuorisosarjat), SPL:n Casagrande sanoo.

–  Pala palalta, askel kerrallaan terveys edellä mennään. Seuroille on tärkeää antaa tarkat ohjeet siitä, mitkä ovat voimassa olevat määräykset ja millä edellytyksillä harjoituksia voi vetää, omaa vastuuta korostaen, hän lisää.

Jos Palloliiton suunnitelma pitää kutinsa, kotimaisia perussarjoja pelataan hyvinkin kesäkuussa.

–  Toinen asia on, milloin pääsemme siihen tilanteeseen, että yleisöä voi olla enemmän paikalla, Casagrande kertoo.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa