Lentopalloliitto lomauttaa, myös FC Lahti aloittaa yt:t

HELSINKI

Lentopalloliitto aloittaa henkilöstön lomautukset, liitto kertoi maanantaina sivuillaan. Syynä on "taloustilanteen merkittävä heikkeneminen" koronavirusepidemian takia.

Liiton mukaan lomautukset koskevat tällä hetkellä seitsemää henkilöä, mutta lisää lomautuspäätöksiä tulee vielä lähipäivien aikana. Tavoitteena on vähentää liiton kuluja ainakin kolmen henkilötyövuoden verran.

–  Nämä ovat vaikeita päätöksiä. Koronavirusepidemia tuli seurojen, mutta myös Lentopalloliiton kannalta pahaan aikaan. Olimme juuri saaneet talouden suuntaa kääntymään ylöspäin, mutta nyt nopeasti muuttunut tilanne pakotti meidät reagoimaan myös nopeasti, liiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo.

Jalkapalloliigan FC Lahti aloittaa yt-neuvottelut

Jalkapallon miesten liigan FC Lahti aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, seura kertoi maanantaina. Yt-neuvottelut alkavat ensi maanantaina.

–  Koronavirusepidemian vaikutukset koettelevat suomalaisia urheiluseuroja ja yleisesti heikentyneen taloustilanteen johdosta FC Lahti Oy aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut toiminnan turvaamiseksi. FC Lahti Oy työllistää suoraan yli 30 työntekijää ja välillisesti vielä isomman joukon. Henkilöstön osalta neuvotteluiden myötä syntyvillä sopeuttamistoimilla pyritään turvaamaan FC Lahti Oy:n toiminta myös poikkeustilanteen jälkeen, lahtelaisseura kertoi.

Kommentoi