Liigapomo Hiltunen Urheiluruudulle: "Tyhjille halleille mahdoton pelata muutamaa kierrosta enempää"

Jos jääkiekon Liigan ottelut jouduttaisiin koronapandemian tuomien yleisörajoitusten vuoksi pelaamaan ilman yleisöä, liigajoukkueiden taustayhtiöt ja liigaseurat kestäisivät sitä maksimissaan kahdesta neljään kierrosta.

Näin arvioi Yle Urheiluruudun haastattelussa sunnuntai-iltana Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen, joka on myös Vaasan Sportin taustayhtiön Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n puheenjohtaja.

– Seurat eivät pysty varmaan kahta, kolmea, ehkä neljää kierrosta enemmän pelaamaan tyhjille halleille. Sen jälkeen olisi pakko tehdä sopeutustoimia, Hiltunen sanoi haastattelussa.

Jääkiekon Liigan on määrä alkaa torstaina 1. lokakuuta yhdellä ottelulla. Perjantaina 2. lokakuuta pelataan täysi kierros, kuten myös lauantaina 3. lokakuuta.

Hiltunen on vakuuttunut siitä, että Liiga pääsee ongelmitta liikkeelle.

– Uskon, että pääsemme liikkeelle, ja pystymme aloittamaan kauden vapaaehtoisilla rajoituksilla, joita liigaseurat ovat ottaneet käyttöön turvallisuuden takaamiseksi, Hiltunen sanoi.

– Meillä on vahva toive, että kauden aikana epidemia kehittyisi oikeaan suuntaan, ja voisimme ottaa enemmän yleisöä halleihin. Sitä kautta voisimme turvata seurojen talouden, jotta ne voivat hyvin tämän kauden jälkeenkin. Viime kaudella menetykset olivat Liigassa noin 15 miljoonaa euroa.

On mahdollista, että varotoimista huolimatta koronatartunnat alkavat levitä joko joukkueissa tai yleisön joukkoaltistuksina. Hiltusen mukaan Liiga on varautunut ottelusiirtoihin ja jopa siihen, että kauden aikana tulee pelitaukoja.

– Meillä on sovittu Liigassa komentoketju, miten asiasta päätetään nopealla rytmillä. Nähtäväksi jää, miten iso häiriö tähän tulee ja missä vaiheessa kautta, Hiltunen totesi.

– Teemme kaikkemme, ettei kukaan joudu keskeyttämään kautta. Isoin riski on se, että alkaa tulla ongelmia, jotka kasautuvat, ja koko sarja voi joutua keskeytymään tai ainakin tauolle. Sitten tulee paljon yhteensovittamista.

Kun joukkueet eivät pysty hyödyntämään hallien täyttä katsojakapasiteettia, niiden ottelutuotot pienenevät. Yksittäisten katsomopaikkojen lisäksi ottelutuottoihin vaikuttavat aitio- ja VIP-myynti.

– Nyt on kausikortit myyty, ja yksittäisten lippujen hinnat ovat joillakin seuroilla ehkä hiukan nousseet. Seuroilla on eri määrä VIP-tiloja ja ravintolatiloja, joissa noudatetaan viranomaisten suosituksia, ja ne ovat merkittävä tulonlähde seuroille. Jos sinne saadaan hyvin porukkaa, ja ihmiset kokevat paikan turvalliseksi ja tulevat nauttimaan jääkiekosta, se voi pelastaa paljon kauden aikana.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa