Lotta Kemppinen kiihdytti 60 metrillä muilta karkuun – ensimmäinen maaotteluvoitto järjestyi kelpo ajalla 7,33

HELSINKI

Lotta Kemppinen kiihdytti pohjoismaisessa hallimaaottelussa uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen maaotteluvoittoon 60 metrin juoksussa. Kemppinen otti lajivoiton ajalla 7,33 ja kuuden sekunnin sadasosan erolla Tanskan Mathilde Krameriin.

Kemppinen ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen vauhtiinsa, kun hänen tammikuussa juoksema ennätys 7,28 jäi ennalleen.

– Vähän tahmea juoksu. Ei oikein irronnut sillä tavalla, kun olisin toivonut, mutta kyllä tämäkin tulos kertoo hyvästä peruskunnosta, Kemppien arvioi juoksuaan.

Kemppinen, 21, saavutti viime kesänä ensimmäisen mestaruutensa Kalevan kisojen 100 metrillä. Tänä talvena hän on ottanut vielä suuremman kehitysloikan urallaan, kun hän on saanut harjoitella puolitoista vuotta terveenä.

– Takana on loukkaantumisia, joista takareisivaivat olivat pahimpia, mutta nyt olen pysynyt ehjänä, Kemppinen selitti.

– Ja kai nämä tulokset myös osoittavat, että on tullut tehtyä joitain asioita oikein.

Hallikausi huipentuu ensi viikonloppuna Tampereen SM-hallikisoihin. Siellä Kemppinen yrittää nipistää ennätystään edelleen lähemmäksi seitsemää sekuntia.

– Muutaman treenin ehdin tehdä tässä välissä. Jos Tampereella saisin sitten muutamia sadasosia ennätyksestä pois, Kemppinen toivoi.

– Sadasosia lähtee, kunhan saan karsittua suorituksesta pikku virheitä, vaikka SM-kisoissa pääpaino on tietenkin mestaruudessa.

Kemppinen saavutti kaksi vuotta sitten SM-hallikisoissa hopeamitalin 60 metrillä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa