Maailmanmestari keskittyy lähiviikot opettajan töihin – Kristian Kuusela on tottunut siihen, että jääkiekkokausi kestää normaalioloissa pitkälle kevääseen

TAMPERE

Hallitsevan jääkiekon maailmanmestarin Kristian Kuuselan kevätsuunnitelmat muuttuivat viikko sitten perjantaina samalla tavalla kuin satojen muidenkin liigakiekkoilijoiden.

–  Kauden loppuminen aivan yhtäkkiä veti olon erikoiseksi. Keväällä on monet vuodet pelattu pitkään ja viime vuonna vielä kauemmin. MM-kisoista jäi hyvät muistot, ja olisin tänäkin vuonna lähtenyt jos olisi kysytty. Aina olen ollut kiinnostunut maajoukkueesta, Kuusela sanoo.

Lomasuunnitelmatkin muuttuivat viime keskiviikkona koulujen laitettua ovet kiinni.

–  Olen lasten kotiopettajana niin kauan kuin on tarvetta. Nyt ollaan perheen kanssa vielä muualla Suomessa, ensi viikosta lähtien olemme Tampereella. Molemmat lapset ovat alaluokilla ja nyt siis kotiopetuksessa, Kuusela korostaa.

Kuusela nousi viime keväänä kautta aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi jääkiekkoliigan pudotuspeleissä 116 pisteellä, ja myöhemmin hän oli Suomen vanhin MM-kisadebytantti. Tänä keväänä ei tullut mahdollisuutta kohentaa ennätyksiä kummassakaan.

–  Lakisääteinen kuukauden loma on menossa ja varmaan joskus huhtikuussa kokoonnutaan joukkueen kanssa, Kuusela kertoo.

Yksilöpainotteista

Tapparan uusi päävalmentaja Jussi Tapola tapasi torstaina muut valmentajat.

–  Ensi kauden treenit saisi aloittaa 14. huhtikuuta, me päätämme myöhemmin milloin aloitetaan. Koko joukkue ei ole sillä viikolla koolla, ja muutenkin kevään treenit ovat yksilöpainotteisia, Tapola sanoi.

Kuuselalla on sopimusta Tapparan kanssa jäljellä kolme kautta. Hän teki jatkosopimuksen vajaa vuosi sitten.

–  Aloitan jonkinlaisen harjoittelun huhtikuun alkupuolella, pikku hiljaa aloitellaan. Maaliskuussa liikutaan vain lasten kanssa eikä harjoitella. Yleensäkin tässä tilanteessa pitää elää päivän kerrallaan, ei kannata suunnitella liikaa.

Lomasuunnitelmat jäissä

Kun kauden 2019–20 päättymisestä Tapparan osalta normaalissakaan tilanteessa ei olisi ollut tietoa, niin ei Kuuselakaan ollut tehnyt mitään lomasuunnitelmia.

–  Yleensä olemme tehneet keväällä jonkin matkan, mutta tänä vuonna emme ehtineet edes suunnittelemaan sellaista.

Tapparan kapteenina toiminut Kuusela ei myönnä tuntevansa mitään erityistä haikeutta, kun MM-kisoja ei pelata tänä vuonna.

–  Ajatukset liigakauden aikana olivat vain Tapparan tekemisissä. Maajoukkueasioita olisi mietitty sitten kun ne olisivat olleet ajankohtaiset. Nyt on mielessä vain loman vietto, Kuusela korostaa.

Kuusela tuli Tapparan junioreihin kesken C-junioreiden kauden 1997–98, mutta liigaura alkoi Ässissä 2002–03. Tapparan liigajoukkueeseen hän tuli kesällä 2013, ja mitaleita ehti tulla kuusi. Liigamestaruudet tulivat 2016 ja 2017 Tapolan toimiessa Tapparan päävalmentajana.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa