Mäkäräinen ampui neljä ohi ja oli MM-kisojen pikamatkalla 40:s – "Oli vaikea elää olosuhteiden mukana"

HELSINKI/ANTERSELVA

Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena naisten pikamatkan 40:nneksi, kun ampumahiihdon MM-kisoissa Anterselvassa kilpailtiin ensimmäinen henkilökohtainen matka. Mäkäräinen ampui sekä makuu- että pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Suomalaiskonkari hävisi MM-kultaa voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille maalissa 1.34,9 minuuttia.

–  Tänään oli haastava tuuli, minulle vielä hankalampi makuulla. Mielestäni ihan hyviä laukauksia, mutta oli vaikea elää olosuhteiden mukana, Mäkäräinen ruoti ampumatyöskentelyään Ylen haastattelussa.

Anterselvan korkea ilmanala tuottaa hiihtäjille haasteita niin hiihdossa kuin ammunnassakin. Myös torstaina sekaviestiin osallistunut Mäkäräinen kertoi saaneensa tuta haastavat olosuhteet.

–  Oli todella hankala yö. Pitkä ilta ja yöllä oli aika levotonta elämää jaloissa ja päässä. Oli pakko nukkua vielä puolenpäivän aikaan puolen tunnin nokoset, että jaksan lähteä starttiin. Kisassa jalat tuntuivat kuitenkin ihan ok:lta.

Ladulla Mäkäräinen oli viidenneksi nopein hiihtäjä, mutta hävisi puolisen minuuttia päivän nopeimmalle menijälle, viidenneksi yltäneelle Saksan Denise Herrmannille.

Sunnuntaina kilpailtavaan takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee etenkin ammunta mielessä.

–  Takaa-ajosta tulee hyvä harjoitus. Yritetään saada koppia ammunnasta, että on jotain vielä tehtävissä loppukisojen osalta.

Mari Eder ampui viisi sakkokierrosta ja oli 68:s. Eder ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen, mutta pystypaikalla peräti neljä laukausta meni ohi.

–  Tuohon pystypaikalle menee melkein koko MM-kisat. Siihen menee pikakisa, takaa-ajo ja se hankaloittaa massapaikan (massalähtöpaikan) saamista. Onhan se aika karua taas, mutta tällaista tämä on, pettynyt Eder harmitteli Ylelle.

Lähtönumerolla kaksi kilpailuun lähtenyt Suvi Minkkinen oli kolmella sakkokierroksellaan 80:s.

Hopea ja pronssi jaettiin kilpailun yllättäjille. Yhdysvaltojen Susan Dunklee otti hopeaa nolla-ammunnalla ja hävisi maalissa Röiselandille 6,8 sekuntia. Pronssille ylsi yhden sakon ampunut Tshekin Lucie Charvatova, joka jäi 21,3 sekuntia kärjestä.

Voittaja Roiselandille henkilökohtainen arvokisakulta oli uran ensimmäinen. Kilpailussa vain neljä osanottajaa onnistui nolla-ammunnassa.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi