Belgia karkasi Suomelta – Lukaku lisäsi EM-johdon 2–0:aan

PIETARI , HELSINKI

Suomi hävisi EM-jalkapallon alkulohkopäätöksessään Belgialle 0–2. Belgia ja Tanska etenevät B-lohkosta suoraan neljännesvälieriin, Suomi lohkokolmosten vertailuun.

Toisen maalin Pietarissa laukoi toisella puoliajalla 81. minuutilla belgialaiskärki Romelu Lukaku. Avausosuman iski Thomas Vermaelen Suomen maalivahdin Lukas Hradeckyn käden kautta. Osuma merkittiin Hradeckyn omaksi maaliksi.

Belgia siirtyi Suomea vastaan 1–0-johtoon toisella puoliajalla 74. minuutilla Thomas Vermaelen maalista Suomen maalivahdin Lukas Hradeckyn käden kautta.

Pallo meni niukasti yli maaliviivan, ja osuma merkittiin Hradeckyn omaksi maaliksi.

Belgia oli aiemmin toisella puoliajalla 65. minuutilla lähellä maalia, kun Belgian kärkipelaaja Romelu Lukaku laukoi pallon rangaistusalueen sisältä Suomen verkkoon. Maali kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen täpärän paitsion takia, joten tilanne on yhä 0–0.

Suomi askeleen jäljessä

Avauspuoliajan paras maalitilanne Pietarissa oli peliä hallinneella Belgialla, jonka Jeremy Dokun 42. minuutin lähilaukauksen Suomen maalivahti Lukas Hradecky torjui vasemmalla kädellään.

Belgia aloitti rauhallisella pallonhallinnalla, eikä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana hätyytellyt Suomen maalia. Vähitellen maailmanlistan ykkösmaan prässipeli tiivistyi, ja Suomi oli tilanteissa askeleen jäljessä.

Avauspuoliajan 16. minuutilla Belgian pelin moottori Kevin De Bruyne vapautti syötöllään Romelu Lukakun vetopaikkaan, mutta tankkimainen kärkipelaaja laukoi paitsiosta takatolpan ohi.

De Bruyne kentän hahmo

Kun ottelu oli vanhentunut 22 minuuttia, turnauksessa ensimmäistä kertaa aloituskokoonpanossa ollut De Bruyne keskitti vasemmalta todella vaarallisesti maalille, mutta toppari Paulus Arajuuri pelasti Hradeckyn kanssa pallon etäämmälle maaliviivan läheltä.

Suomen pelinrakentelu oli melko heiveröistä, mutta jatkopaikkansa jo aiemmin varmistanut Belgia ei Pietarissa kuumassa ilmassa käynyt päälle innokkaasti. Kyttäily kentällä sopi Suomelle.

Kokenut keskikenttäpelaaja, akillesjännevaivasta sarjakauden lopussa kärsinyt Axel Witsel pääsi 32. minuutilla laukomaan alle 20 metristä vastapalloon, mutta laukaus epäonnistui.

Viisi minuuttia myöhemmin oli taas Lukakun vuoro nauttia De Bruynen syöttötarjoilusta. Lukakun pukkauksen Hradecky kuitenkin varmasti torjui.

Koska ottelussa on paljon pelissä, Suomen peliä on sävyttänyt äärimmäinen varovaisuus. Hyökkäyksen kärjet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo ovat olleet näkymättömiä, koska palloa ei heidän haltuunsa ole saatu.

Belgia voitti ensimmäisellä puoliajalla maalia kohti suuntautuneet laukaukset 3–0.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa