Milwaukee Bucks on ottanut ensimmäisen mestaruutensa viiteenkymmeneen vuoteen – joukkueen kreikkalaistähti Antetokounmpo upotti 50 pistettä

HELSINKI, MILWAUKEE

Koripallon NBA:ssa Milwaukee Bucks on ottanut ensimmäisen mestaruutensa viiteenkymmeneen vuoteen. Milwaukee vei mestaruuteen vaaditun neljännen loppuotteluvoittonsa Phoenix Sunsista pistein 105–98.

Ottelun kovin pistemies oli Milwaukeen kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpo, joka teki liki puolet joukkueensa pisteistä. Kaikkiaan 50 pistettä pussittanut Antetokounmpo teki yhden kolmosen ja otti 14 levypalloa.

–  Haluan kiittää Milwaukeeta uskosta minuun. Haluan kiittää joukkuetovereitani, että he pelasivat kanssani kovaa. Olen kiitollinen, että pystyin tekemään tämän, finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Antetokounmpo tunnelmoi.

Antetokounmposta, 26, tuli Michael Jordanin ja Hakeem Olajuwonin jälkeen kolmas pelaaja, joka valitaan saman kauden aikana sekä finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi että liigan parhaaksi puolustajaksi. Kreikkalaishirmu on valittu kahdesti aiemmin myös NBA:n runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

–  Hän (Antetokounmpo) on erityinen ihminen ja johtaja, ja olen oppinut häneltä todella paljon. Nämä pelaajat ovat mestareita jokaisena päivänä. He ovat halunneet tulla paremmiksi päivä päivältä, Bucksin päävalmentaja Mike Budenholzer hehkutti.

Antetokounmpon pistetalkoiden jälkeen yksikään hänen joukkuetovereistaan ei yltänyt edes 20 pisteeseen. Toisiksi eniten pisteitä teki Khris Middleton, jonka pistetilille kilahti kauden viimeisestä ottelusta kaikkiaan 17 pistettä.

Ottelussa toiseksi eniten pisteitä sen sijaan teki 26 pistettä upottanut Phoenixin Chris Paul.

Kolmas kerta finaaliparketilla

Milwaukeen edellisestä mestaruudesta on tasan 50 vuotta. Nyt kolmatta kertaa finaaliparketilla ollut Bucks selvisi finaaliin ensimmäisen kerran vuonna 1971, jolloin joukkue myös vei mestaruuden.

Toisen kerran Bucks pelasi loppuotteluissa vuonna 1974, jolloin se taipui Boston Celticsille.

Loppuottelusarja alkoi Milwaukeen kannalta heikosti, kun Phoenix kaahasi ensimmäisten kahden pelin myötä 2–0 johtoon. Tämän jälkeen Wisconsinin osavaltiosta kotoisin oleva Bucks ei kuitenkaan antanut arizonalaisjoukkueelle enää yhden yhtä voittoa.

–  Tämä sattuu, pahasti. Mutta olen myös kiitollinen siitä, että saimme mahdollisuuden pelata mestaruudesta. Emme vain pystyneet tekemään tarpeeksi pisteitä päätösneljänneksellä, Sunsin päävalmentaja Monty Williams totesi.

Mestaruuden voitoin 4–2 vieneestä Bucksista tuli samalla vasta viides joukkue, joka on saanut kahmaistua mestaruuden hävittyään kaksi enimmäistä finaalipeliä.

Antetokounmpo on puolestaan seitsemäs pelaaja liigan loppuotteluhistoriassa, joka on pelannut 50 pisteen pelin.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa