Valko-Venäjän MM-jääkiekosta päätös ehkä jo huomenna

HELSINKI

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF saattaa tehdä maanantaina päätöksen siitä, pelataanko loppukevään miesten MM-turnausta Valko-Venäjällä. Asiasta kertoi IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel uutistoimisto Tassille, ja IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vahvisti asian STT:lle sunnuntaina.

IIHF on ollut paineen alla kisojen suhteen, sillä Valko-Venäjällä pelaaminen herättää kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen myötä. Kummolan mukaan enemmistö liitossa on sitä mieltä, ettei Valko-Venäjällä pelata. Näin oli asia Kummolan mukaan jo ennen lauantaisia tietoja, joiden mukaan suursponsori Skoda kertoi vetäytyvänsä MM-kilpailujen yhteistyökumppanien joukosta, jos Valko-Venäjä saa säilyttää kisaisännyytensä.

–  Ei tuo sponsorihomma enää vaikuta, enemmistö on ollut jo ennen sitä sitä mieltä, ettei mennä Valko-Venäjälle. Ja jos päätös maanantaina saadaan, se ei voi olla mikään muu kuin se ettei Valko-Venäjällä pelata, Kummola kertoi.

Toinen kisaisäntä Latvia ilmoitti jo loppukesästä, ettei se haluaisi järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Lisäksi moni osallistujamaa on ilmaissut huolensa Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta.

MM-kilpailut pitäisi järjestää Minskissä ja Riiassa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta. Kummola kertoo, että mikäli Valko-Venäjä putoaa isännän roolista, päätöstä kisaisännästä ei saada vielä maanantaina aikaan.

–  Koronan takia helpointa olisi järjestää kisat yhdessä paikassa Latviassa. Jos toinen lohko pelataan jossain muualla, niin silloin vaihtoehtoina ovat Slovakia tai Tanska, Kummola toteaa.

Pohdittavaa riittää, sillä Latviassa on kysymysmerkkiä tarvittavan toisen hallin suhteen.

–  Mikäli koko kisat ovat Latviassa, niin toinen lohko voitaisiin pelata jalkapallostadionilla, Kummola mainitsee tilanteesta Latvian suhteen.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa