Annimari Korte säväytti Lahdessa kärkiajalla ja Oskari Mörö ennätyksellä

LAHTI

Pika-aituri Annimari Korte yllätti iloisesti sekä itsensä että paikalla olleet yleisurheilufanit Lahden Uusi Alku -kisoissa sunnuntaina. Korte paineli illan toisessa 100 metrin aitojen startissaan huippuajan 12,84. Myötätuulta oli sopivasti 1,1 metriä.

Aika on Kortteen uran kolmanneksi paras.

–  Yleensä en pidä kännykkääni mukana lähtöpaikalla, mutta nyt katsoin viisi minuuttia ennen starttia, mikä on maailman kärkitulos. Se oli 12,94, ja totta kai halusin juosta sen alle, Korte naureskeli tyytyväisenä.

Suomen ennätyksen (12,72) haltijalla ei ollut suuria tavoitteita ennen Lahden kilpailua.

–  Tavoite oli juosta alle 14 sekuntia. Olen harjoitellut viime aikoina paljon. Sen lisäksi takareiteni on ollut tulehtunut, joten aika maltillisin mielin lähdin kisaan.

Kortteen jatkosuunnitelmat ovat selvät. Seuraava koitos odottaa jo torstaina Norjassa.

–  Tämän kesän tavoite on juosta useissa kilpailuissa sellaisia 12,8-alkuisia aikoja. Yksi iso unelmani on ollut jo pitkään juosta 12,5:n pintaan. Nyt unelma on muuttunut tavoitteeksi, Korte naulasi.

Miesten 3  000 metrillä Topi Raitanen runttasi vain seitsemän sadasosan päähän ennätyksestään ajalla 7.52,89.

–  Jänis (Panu Jantunen) veti alkuun todella hyvin. Alkukauden tavoitteena on hakea nousujohteisia kisoja. Tämä kisa kertoi siitä, että perustasoni on mennyt eteenpäin, Raitanen sanoi.

Raitanen tunnetaan kovana kilpailijana, joka syttyy totisista ratakamppailuista.

–  Kaipaan mies miestä vastaan -kahinaa viimeiselle kierrokselle. Takahampaita on vaikea löytää, kun yksin taistelee aikaa vastaan.

Urheilijoilla on ollut uuvuttavan pitkä harjoituskausi. Nyt kun kilpailuita saa taas järjestää – olkoonkin, että poikkeusjärjestelyin – se on saanut myös Raitasen piikkareihin vipinää.

–  Kiva juttu oli tietysti se, että katsomossa oli muitakin hurraamassa kuin isovanhemmat. Oman koutsin väliajat kuuli takasuoralla jopa liiankin kuuluvasti. Totta kai kaipaan sitä, että katsomoon virtaa lisää porukkaa. Silloin meikäläinenkin syttyy ihan uudella tavalla, Raitanen korosti.

Möröllä ei niin kaunista, mutta tehokasta

Lahden illassa nähtiin myös yksi Suomen ennätys, kun Oskari Mörö puristi 200 metrin aitajuoksussa ajan 23,24. Harvemmin juostava matka sujui nelosen aiturilta vauhdikkaasti, vaikka mies itse ei ollut juoksuun järin tyytyväinen.

–  Eniten jännitin pohkeeni puolesta. Onneksi jalka ehti kuntoutua ajoissa. Juoksu ei ollut kaunista, mutta eipä sillä mitään väliä ole, Mörö sanoi.

Mörö rikkoi Kai Kyllösen vuonna 1987 juostun SE-ajan sadasosalla. Kisan kakkoseksi rutisti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen (23,38). Pika-aitojen Suomen ennätysmies Elmo Lakka jäi kolmanneksi tuloksella 23,63.

Esbo IF:ää edustavan Mörön harjoituskausi on sujunut nappiin.

–  Ehjänä on aika pirun kiva treenata ja nyt myös kilpailla. Kun isot kisat peruttiin, uusi kiintopiste siirrettiin Turkuun. Paavo Nurmi Gamesit ja Kalevan kisat ovat tulevia tähtihetkiä, Mörö sanoi.

Lakka ei ollut täysin tyytyväinen omaan esitykseensä.

–  En ole varmaan viiteen vuoteen jännittänyt yhtä kisaa näin paljon kuin nyt tätä. Jyväskylän Hipposhallissa on tullut treenattua yksin ja samalla kuunneltua Radio Rockia. Välillä on tuntunut siltä, että seinät kaatuvat päälle. Oli nastaa päästä kisaamaan.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa