Nadal takoo Pariisissa raakaa jälkeä – voitot Roland Garrosilla ovat jo 99–2

PARIISI

Ranskan avointen 12-kertainen voittaja Rafael Nadal kaunisti perjantaina jo ennestään korskeita tilastojaan Pariisin Roland Garrosilla ja massakentillä yleensä. Samalla hän nousi voiton päähän Roger Federerin kahdenkymmenen grand slam -mestaruuden ennätyksestä.

Nadal kukisti Ranskan avointen välierissä Argentiinan Diego Schwartzmanin kolmessa erässä 6–3, 6–3, 7–6 (7–0).

Voitto oli 34-vuotiaan Nadalin 99:s Roland Garrosilla. Tappiota hänelle on kertynyt Ranskan avoimissa vain kaksi. Massa-alustalla hän on voittanut paras viidestä -ottelunsa 124–2.

–  On aina upeaa pelata täällä, ja tällä kertaa tämä on aivan erityinen hetki, Nadal totesi saamastaan tilaisuudesta nousta Federerin rinnalle.

Voittaessaan sunnuntaina pelattavan loppuottelun Nadal sivuaisi Federerin 20:n grand slam -mestaruuden ennätystä.

Nadal tiesi, mitä odottaa

Nadal kärsi viime kuussa yllätystappion Schwartzmanille. Perjantain välierän jälkeen kaksikon keskinäiset pelit ovat kuitenkin Nadalin eduksi 10–1.

–  Diego on hankala vastustaja, ja peli oli vaikea loppuun asti. Pelasin kaiken lisäksi muutaman huonon pallon kolmannessa erässä, Nadal tiivisti pelitapahtumat.

–  Rooman jälkeen toki tiesin, mitä odottaa.

Nadal ei ole vielä hävinnyt tämän vuoden Ranskan avoimissa erääkään. Hän tuntee kaiken lisäksi pelinsä kehittyvän.

–  Olen tyytyväinen peliini. Se menee mielestäni parempaan suuntaan. Tämä päivä oli minulta ihan positiivinen, Nadal totesi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa