Rantasen vahva vire jatkui kahden pisteen pelillä, Colorado vahvisti sarjajohtoaan

ST. LOUIS, HELSINKI

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche voitti neljännen pelin putkeen ja vahvisti sarjajohtoaan, kun St. Louis Blues kaatui kotijäällään luvuin 4–3.

Vahvaa kautta pelaava Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki joukkueelleen yhden maalin ja syötti toisen. Rantanen on tehnyt tällä kaudella 26 maalia ja antanut 26 syöttöä. Maalipörssissä Rantasen edellä on nyt vain 32 maalia laukonut Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Viimeisessä kuudessa pelissään Rantanen on tehnyt tehot 5+4=9.

Avalanche karkasi Bluesilta toisessa erässä kolmen maalin johtoon. Rantasen molemmat pisteet tulivat toisessa erässä. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai kurottua välimatkaa kiinni kahdella maalilla, mutta ei yltänyt tasoitukseen.

Coloradon suomalaishyökkääjää Joonas Donskoita ei jäällä nähty. NHL:n nettisivujen mukaan Donskoi oli sairaana, mutta ei kuitenkaan koronavirukseen liittyen.

Arizona kaipaa kipeästi voittoa

Suomalaisvahti Antti Raanta palasi Arizona Coyotesin maalille myöhään keskiviikkona Suomen aikaa päättyneessä ottelussa. Raanta oli parannellut 11 ottelun ajan alavartalovammaansa, nhl.com kertoo.

Raanta torjui 17 kertaa, kun kotijoukkue Minnesota Wild otti Arizonasta 5–2-voiton. Hän kertoi jäälle paluun tunnelmista ottelun jälkeen.

–  Sitä on aina vaikea arvioida, miltä paluu pienen tauon jälkeen tuntuu, Raanta kuvaili nhl.comin mukaan.

Tärkein kuitenkin jäi pelistä puuttumaan.

–  On kiva päästä taas pelaamaan, mutta nyt merkitsee vain voitto ja sitä emme saaneet, Raanta sanoi.

Coyotesille häviö oli jo viides putkeen. Joukkue taistelee läntisessä divisioonassa pääsystä neljän parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin. Se oli pisteen perässä neljäntenä ollutta St. Louis Bluesia. Divisioonaa johtaa Colorado.

–  Meidän täytyy voittaa pelejä, yksi kerrallaan, Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet tiivisti.

Minnesotan maalilla Cam Talbot torjui 28 kertaa. Mats Zuccarello teki Minnesotan maaleista kaksi.

Läntisen divisioonan häntäpäässä Anaheim Ducks paikkasi mainettaan 4–1-voitolla San Jose Sharksista, joka jahtaa vielä pudotuspelipaikkaa. Toisena oleva Vegas Golden Knights murjoi Los Angeles Kingsin 6–2 ja pysyi kärkijoukkue Coloradon tuntumassa. Coloradolla on neljä pistettä enemmän.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa