Ravikuningatar vaihtuu varmuudella Seinäjoella

SEINÄJOKI

Seinäjoella 31.7.–2.8. järjestettävien Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoittautuminen päättyi maanantaiaamuna.

Paikkaa suomenhevosten ykköskilpailussa hakee jälleen huima määrä hevosia. Lopulliset osallistujavalinnat tekee Kuninkuusravien päätoimikunta tulevana keskiviikkona, kerrotaan Hippoksen tiedotteessa.

Yhteensä Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 44 hevosta, mikä on lähes yhtä paljon kuin viime vuonna. Vuonna 2019 Lahden Kuninkuusraveihin ilmoitettiin ennätykselliset 19 oritta ja 29 tammaa.

Ilmoitettujen joukossa on muun muassa viime vuoden kuninkuuskilvan kuusi parasta hevosta hallitsevan ravikuninkaan Tähen Toivomuksen johdolla. Ravikuningatar sen sijaan vaihtuu varmuudella, kun hallitsevaa kuningatarta Vieskerin Virvaa ei ilmoitettu mukaan.

Kuninkuuskilpailuun ilmoitetut hevoset:

A.T. Veeti

Caijus

Camri

Enon Vilppi

Evartti

Joriini

Larvan Hurmos

Lilin Jytky

Lissun Eerikki

Pauhis

Rapin Aatos

Rokin Maxi

Sheikki

Tarun Tykki

Tuli-Ritari

Tähen Toivomus

Vixen

Vixus

Välkyn Tuisku

Kuningatarkilpailuun ilmoitetut hevoset:

Akaasia

Aurotar

B. Riitu

Elias Juonetar

Helun Kuva

Hetviina

I.P. Riimi

Lakan Leija

Liisan Tulilintu

Lorutyttö

Marmardu

Naputus

Piskon Pouta

Ponutella

Ryti-Tyttö

Siirin Hilla

Sokru

Sävel-Taika

Taksvenla

Tutun Impi

Tähtituula

Varjonova

Vennelmon Varma

Vilma Lyydia

Virin Camilla

Päätoimikunta valitsee osallistujat

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun keskiviikkona 22.7. Valinnat julkaistaan samana päivänä Seinäjoella Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa ja tilaisuus on nähtävissä suorana Kuninkuusravien Facebook-sivulla.

Päätoimikunta valitsee hevoset Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti.

Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan, sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin sekä hevosen sopivuutta sarjaan ja nykykuntoa.

Päätoimikuntaan kuuluu 10 jäsentä. Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustajaa sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi