Richardsson rikkoi EM-rajan, puolimaraton voi nousta päämatkaksi

RAS AL-KHAIMAH

Camilla Richardsson ja Annemari Kiekara voivat alkaa valmistautua elokuisiin yleisurheilun EM-kisoihin. Kumpikin rikkoi perjantaina puolimaratonin EM-tulosrajan Arabiemiraattien Ras al-Khaimahin puolimaratonilla.

Richardsson juoksi ennätyksensä 1.12.46 ja oli kilpailussa 14:s. Kilpailun voitti Etiopian Ababel Yeshaneh ME-ajalla 1.04.31.

– Oli hyvä päivä juosta. Kisan puolivälissä innostuin juoksemaan pikkuisen liian kovaa, ja se vähän kostautui lopussa, Richardsson kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kiekara oli viidestoista ja rikkoi EM-rajan ajalla 1.14.27. Kiekara juoksi alle Urheiluliiton EM-rajan 1.15.00 jo toisen kerran tänä vuonna.

–  Juostiin Annemarin kanssa alkumatka vuorovedolla. Vedettiin aina kaksi kilometriä kerrallaan, sitten 8 kilometrin jälkeen hän jäi, ja minä menin omaa vauhtia, Richardsson sanoi.

Richardssonin edellinen puolimaratonin ennätys oli kolme vuotta sitten Tukholmassa juostu 1.15.34.

Arabiemiraattien puolimaraton oli Richardssonin mukaan ajatuksia herättävä kokemus.

– Se voi olla niin, että tämä on minun päämatkani tulevaisuudessa, Richardsson viittasi puoli- ja täysmaratoniin.

Radalla hänen päämatkansa on estejuoksu, jossa hän tähtää Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin. Pariisissa Richardsson valitsee kakkosmatkakseen joko kymppitonnin tai puolimaratonin.

–  Jos saamme EM-kisojen puolimaratonille hyvän joukkueen, silloin juoksen puolimaratonin, Richardsson arvioi.

Vatsavaivat Kiekaran kiusana

Kiekaralle, 43, juoksu oli pettymys. Hän odotteli harjoitusten perusteella 1.12-alkuista aikaa, mutta vatsavaivat estivät kunnon mukaisen juoksun.

– Vatsaa kramppasi ja nesteet hölskyivät siellä jo 7–8 kilometristä alkaen. Siksi en kyennyt menemään niin kuin ajattelin, Kiekara kertoi.

EM-kisajoukkueen valitsemista vahvisti, että Laura Manninen oli kilpailussa 16:s ajalla 1.15.45. Urheiluliiton valintajärjestelmän mukaan EM-puolimaratonille voidaan lähettää joukkue, jos vähintään kolme juoksijaa alittaa 1.16.00.

Manninen, 46, oli mukana EM-puolimaratonilla Amsterdamissa 2016 ja juoksi nyt parhaan puolimaratoninsa kolmeen vuoteen, vaikka lähtökohta oli kaikkea muuta kuin hyvä.

–  Nukuin viime yönä 50 minuuttia ja ehdin jo perua ajatuksen kisaan osallistumisesta. Menin kuitenkin juoksumatolle raivoamaan ja ajatteli sitten, että sama se on osallistua kisaan ja se kannatti, Manninen kertaili.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa