SJK pestasi pelaajia ja lainaa yhden miehen liigakilpailijalleen – nyt ovat selvillä myös akatemiajoukkueen valmentajat

Suomen poikamaajoukkuepelaajat Nooa Laine ja Oliver Günes ovat tehneet kaksivuotiset pelaajasopimukset jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa.

SJK;n tulokkaista Nooa Laine, 18, on JJK:n kasvatti ja pelipaikka on joko hyökkäyksessä, keskikentällä tai laidoilla.

Laine edusti kausilla 2019 ja 2020 HJK:n reservijoukkue Klubi 04:sta. Hän pelasi yhteensä 26 ottelua miesten Kakkosessa ja teki niissä viisi maalia. Kaudella 2018 Laine pelasi JJK:n väreissä miesten Ykkösessä 15 ottelua vain 16-vuotiaana.

Mikkelissä joulukuussa vuonna 2002 syntynyt Oliver Günes on FC Espoon kasvatti ja pelannut enimmäkseen hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Kaudella 2020 Günes pelasi FC Espoon paidassa miesten Kakkosessa 17 ottelua ja teki niissä viisi maalia. Viime keväänä Turkin pääsarjaseura Başakşehir kutsui hänet testileirille, mutta lopulta leiri peruuntui koronapandemian vuoksi.

Siinä missä kaksi nuorta tulee SJK:hon, yksi poistuu, kun Aapo Kuivila siirtyy pääsarjaan nousseen AC Oulun pelaajarinkiin kauden 2021 kattavalla lainasopimuksella. Kuivila pelasi jo viime kauden lopussa Oulussa lainasopimuksella, tosin silloin OLS:n riveissä.

SJK:n akatemiajoukkueen valmennuksesta miesten Kakkosessa vastaavat kaudella 2021 Brian Page, Toni Lehtinen ja oman peliuransa viime kauteen lopettanut Arttu Aromaa.

SJK ei osallistu tänä vuonna A-nuorten eli U20-ikäluokan SM-karsintoihin. Voimat keskitetään Kakkosessa kesällä pelaavaan joukkueeseen, ja joukkue muodostetaan pääosin juuri U20-ikäryhmän pelaajista.

Osa SJK:n U20-joukkueen pelaajista pelaa myös Nelosessa SJK-junioreiden joukkueessa, jonka tavoitteena on sarjanousu Kolmoseen.

Lähde: SJK:n tiedote ja verkkosivut

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa