Sport pestasi Puolan maajoukkueen entisen kapteenin

Vaasan Sport on täydentänyt jääkiekon liigajoukkuettaan 35-vuotiaalla puolalaispuolustajalla.

Sport kertoo verkkosivuillaan tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Puolan maajoukkueessa vuosia kapteenina toimineen puolustajan Marcin Koluszin kanssa. Sopimus sisältää kahden kuukauden try out -jakson.

NHL-joukkue Minnesota Wildin vuonna 2003 varaama Kolusz on pelitaidoiltaan monipuolinen pelaaja, joka on pelannut uransa aikana pääosin kotimaassaan Puolassa.

Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufvalle Koluszin pelitaidot ovat tulleet tutuiksi.

– Tämä on kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa. Olen seurannut Koluszin pelitaitoja sekä seura- että maajoukkueessa. Hän on Puolassa poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi. Hänessä on potentiaalia, jota me halusimme, Dufva kommentoi Sportin verkkosivuilla.

– Tämä on hyvä mahdollisuus meille sekä pelaajalle itselleen. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin hänen tasonsa ja ominaisuutensa riittää Liigassa.

Kolusz itse on innoissaan uudesta mahdollisuudesta.

– Olen saanut olla muutaman viime vuoden suomalaisessa valmennuksessa sekä seura- että maajoukkueessa täällä Puolassa. Risto Dufva ja Tomek Valtonen ovat esimerkillään näyttäneet, millä tavalla suomikiekkoa tehdään. On hienoa saada tämä mahdollisuus ja päästä pelaamaan todelliseen kiekkomaahan, Kolusz kommentoi tiedotteessa.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi