Sportin naisten päävalmentaja syrjään terveydellisistä syistä, tuli yllätyksenä seurapomolle

Naisten jääkiekkoliigassa pelaavan Vaasan Sportin päävalmentaja Marko Haapala on siirtynyt syrjään tehtävästään joulukuun ensimmäisenä päivänä. Seuran mukaan kyse on terveydellisistä syistä.

– Tilanne tuli meille yllätyksenä, seuran urheilujohtaja Juhani Sarilo kertoo, mutta hän ei voi kommentoida asiaa enempää.

Joukkueen vastuuvalmentajana on kauden loppuun Susanne Uppgård, ja maalivahtivalmentaja Vesa Perkiö jatkaa tehtävissään. Sarilo liittyy valmennustiimiin arjen harjoittelun osalta.

Ensi kauden päävalmentajan haku on jo alkanut.

– Mietimme, kuka siihen löytyy ja miten se järjestyy. Tällä viikolla luomme ensin mallin, miten viemme tämän kevään. Sen jälkeen alamme miettiä rekrytointiprosessia. Kartoitamme valmentajatilannetta, keitä meillä on käytettävissä. Jos omista ei löydy, laitamme varmasti hakuilmoituksen ja katsomme, onko kiinnostuneita. Käytämme myös kontakteja, Sarilo kertoo.

Sport on pelannut liigassa seitsemäntoista ottelua ja hävinnyt ne kaikki. Se on tehnyt 16 maalia ja päästänyt 104.

– Pelaajien vaihtuvuus on ollut kohtalaisen suuri, ja joukkue on ollut aika kokematon. Ottaa aikansa, että homma hitsaantuu. Alkusarjassa on aina tosi kokeneita joukkueita vastassa. Draaman kaari on vähän sama kuin viime kaudella, jolloin alkusarjamme oli hyvin vaikea. Uskon, että yksilöiden kehittämisprosessi alkaa jälleen keväällä kantaa hedelmää, Sarilo sanoo.

Päivitetetty 3.12.2020 klo 12.59 Juhani Sarilon kommenteilla.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa