SUL:n liittovaltuusto myönsi vuoden 2024 Kalevan kisat Vaasaan

VAASA

Olympiavuoden 2024 yleisurheilun Suomen mestaruudet ratkotaan Vaasassa. Suomen Urheiluliiton (SUL) lauantainen liittovaltuuston kokous myönsi Kalevan kisat 2024 Vaasaan.

Vaasa isännöi Kalevan kisoja viidettä kertaa. Aiemmin Kalevan kisat on järjestetty Vaasassa vuosina 1948, 1986, 2004 ja 2013.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen Vaasalle. Edelliset Kalevan kisat olivat täällä 11 vuotta sitten. Tämä on sopiva väli järjestää Kalevan kisat uudelleen, Österbottenin piirin liittovaltuutettu Ingemar Sundelin totesi SUL:n tiedotteessa.

Kisat myönnettiin Vasa Iddrottssällskapille, mutta järjestelyistä vastaa seurayhtymä, jossa on mukana useita vaasalaisseuroja.

– Tämä on tärkeä asia Vaasassa taloudellisesti. Mutta myös siksi, että alueen toimitsijakaarti pysyy hyvässä vireessä, Sundelin arvioi.

Vaasa järjestää yleisurheilun 22- ja 19-vuotiaiden SM-kilpailut kesällä 2022. Nekin kilpaillaan Kaarlen kentällä, kuten vuoden 2024 Kalevan kisat. Tänä vuonna Kalevan kisat kilpaillaan Tampereella, ensi vuonna Joensuussa ja kesällä 2023 Lahdessa.

Juttua päivitetty klo 18.30: korjattu tieto nuorten SM-kilpailuista. Ne järjestetään Vaasassa vuonna 2022, ei ensi kesänä.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa