Susijengin heittotykiltä Topias Palmilta meni seura alta Italiassa – "Eiköhän tässä joku pelipaikka löydy"

LOHJA

Kun koripallomaajoukkueen heittotykki Topias Palmi allekirjoitti vuosi sitten kesällä sopimuksen Italian Serie A -seura Vanoli Cremonan kanssa, hän tuskin tiesi, mitä kaikkea kausi Italian cupin hallitsevan mestarin riveissä pitäisi sisällään.

–  Peliesitysten, peliajan ja roolituksen osalta oli todella aaltoileva kausi. Oli jaksoja, kun sai pelata hyvin ja sai onnistumisia kentällä. Toinen puoli oli se, että en päässyt kentälle tai pahimmassa tapauksessa en ollut ollenkaan kokoonpanossa, Palmi, 25, muistelee debyyttikauttaan ulkomailla.

–  Ulkomaan kentät ovat sen verran raaka maailma, ettei asioista välttämättä ole etukäteen tietoa. Itse pitää tunnistaa, onko treeneissä mennyt hyvin.

Pistelinko Palmi matkasi saapasmaahan Korisliigan arvokkaimpana pelaajana. Peliaikaa uudessa seurassa herui Tampereen Pyrinnön kasvatille lopulta keskimäärin 13 minuuttia. Keskiarvoikseen Palmi kirjautti 3,9 pistettä ja 1,2 levypalloa.

–  Odotukset olivat paljon korkeammalla. Minulla olisi ollut enemmän paukkuja näyttää, ellei kausi olisi jäänyt kesken. En ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen tasooni.

"Eiköhän joku pelipaikka löydy"

Palmi teki Vanolin kanssa peräti kolmivuotisen sopimuksen, mutta suhdanteet ovat arvaamattomat koronaviruksen mylläämässä maailmassa.

–  Seurani ei kestänyt tätä (korona)tilannetta. Seuralta on tullut tieto, että se on ongelmissa eikä voi jatkaa. Virallisesti Vanoli ei mennyt konkurssiin, mutta edustusjoukkueen toimintaa ei jatketa taloudellisista syistä. Junioripuolella seura on ilmeisesti jatkamassa, Palmi kertoi STT:lle tiistaina Lohjalla, jossa Susijengi valmistautuu ensi viikon kahteen Viro-kohtaamiseen.

–  Onneksi pääsin maajoukkueen mukaan harjoittelemaan ja saa pitkästä aikaa pelejä alle. Viimeisin pelini on niinkin kaukaa kuin helmikuun puolivälistä.

Palmille itselleenkin tieto seuran menemisestä alta tuli niin äkkiä, ettei hänellä ole vielä tietoa ensi kauden työpaikasta.

–  Agentti hoitaa sopimustarjousten kartoituksen. Onneksi ollaan vielä heinäkuun puolella, niin eiköhän tässä joku pelipaikka löydy, Palmi sanoi.

Palmin on tarkoitus jatkaa uraansa ulkomailla.

–  Toki, jos pitkälle syksyyn mennään ilman sopimusta, on mahdollista, että pelaan ensi kaudella Suomessa. Toive ja halu ovat tässä vaiheessa kuitenkin ulkomailla.

Aiturityttöystävän kisat kiinnostavat

Palmin kesä Suomessa ei ole pelkkää koripalloa. Hän on tuttu näky yleisurheilukenttien laidoilla kannustamassa tyttöystäväänsä, pika-aitajuoksija Reetta Hursketta.

–  Olen käynyt jo kolmet kisat katsomassa tänä kesänä. Keskiviikkoiset Tampereen kotikisat jäävät nyt näkemättä, mutta loppukesän kaikki mahdolliset kisat yritän käydä katsomassa, Palmi kertoo.

Susijengin Madsen jatkaa Latvian mestarin riveissä

Suomen koripallomaajoukkueen Alexander Madsen jatkaa latvialaisseura VEF Rigassa. 25-vuotias Madsen on tehnyt Latvian mestarin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Madsen sai ensimmäisellä kaudellaan VEF Rigassa paljon puolustuspään vastuuta. Hän kirjautti Viron ja Latvian yhteisliigassa 6,7 pistettä, 5,7 levypalloa, 1,3 syöttöä ja 1,3 blokkia ottelua kohden.

Madsenin seura julistettiin Latvian mestariksi, kun kausi keskeytyi koronaviruksen takia. Tulevalla kaudella VEF Riga pelaa Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä Mestarien liigaa.

–  Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset ja lisäksi VEF vakuutti minut siitä, että he todella halusivat minut takaisin joukkueeseensa, mikä vain vahvisti omia tuntemuksia, Madsen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

–  Olemme alustavasti puhuneet, että mulle olisi tarjolla hyökkäyspäässä enemmän vastuuta.

Susijengissä Madsen on pelannut 26 maaottelua.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat PohjanmaaUusimmat urheilu-uutiset