Tanskan MM-suunnistus on peruttu – virusuhka, matkustusrajoitukset ja talousahdinko pilasivat järjestäjien suunnitelmat

HELSINKI

Suunnistus menettää koronavirukselle vähitellen kaikki tämän vuoden suurtapahtumat. Kansainvälinen suunnistusliitto IOF ilmoitti torstaina, ettei tänä vuonna järjestetä myöskään Tanskan MM-kisoja.

Kisat oli siirretty heinäkuulta lokakuuhun ja nyt ne peruttiin kokonaan. Suunnistuksen suurtapahtumista on aiemmin peruttu Jukola, Tiomila ja maailmancup.

Tanskan MM-sprintin järjestäjät ilmoittivat, etteivät he kykene järjestämään tapahtumaa tasapuolisesti pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Myöskään urheilijoiden terveyttä ei voida varmistaa nykyisessä virustilanteessa.

Pandemia uhkasi myös MM-kisojen taloutta, sillä yhteistyökumppanit eivät voi enää sitoutua sopimuksiinsa.

Tanskan virustilanne on kääntynyt huhtikuun alun jälkeen suhteellisen hyväksi. Worldometerin mukaan maan 5,8 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu torstaihin mennessä hieman yli 10  000 koronatartuntaa ja 506 viruksen uhria, eli 87 kuolemantapausta miljoonaa asukasta kohden.

Venäjä luopui ensi kesän EM-kisoista

IOF on saanut huonoja uutisia myös Venäjältä. Ensi vuoden EM-kisat oli tarkoitus järjestää elokuussa Mordvan tasavallassa Volgan länsipuolella, mutta tapahtuma on menettänyt koronapandemian seurauksena taloudellisen selkänojansa.

Hallitus on peruuttanut tapahtumalta tukensa ja virustilanne vaikuttaa myös tapahtuman muihin tulovirtoihin. Järjestäjät ilmoittivat, että he joutuvat luopumaan tapahtumasta.

IOF etsii nyt kisajärjestäjiä vuoden 2021 MM-sprintille ja EM-sprintille. Muiden kuin sprinttimatkojen maailmanmestaruuksista kilpaillaan ensi vuoden heinäkuussa Tshekissä.

Suunnittelua vaikeuttaa tapahtumien ruuhka, kun ensi kesään on lykätty tämän vuoden suurtapahtumia kuten Tokion olympialaiset ja EM-jalkapallo.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat PohjanmaaUusimmat urheilu-uutiset