Tapper kohensi yhden sijan mitalilähdössä ja päätyi yhdeksänneksi – "Jäi sellainen olo, että mitali olisi ollut otettavissa"

ENOSHIMA

Suomalaispurjehtija Kaarle Tapper on sijoittunut yhdeksänneksi Tokion olympialaisten Laser standard -luokassa. Hän oli mitalilähdön kahdeksanneksi nopein ja kohensi kokonaissijoitustaan yhdellä pykälällä. Australian Matt Wearn voitti olympiakultaa.

Tapper selvisi viimeisenä miehenä kymmenen parhaan mitalilähtöön, mutta hänellä ei ollut mahdollisuuksia mitaleille, kun peruskilpailun puolivälin huonot lähtösijat painoivat kokonaistulosta väärään suuntaan.

–  Oli hyvää purjehdusta, mutta yksi katastrofilähtö rokotti liikaa. Kaksi keltaista tuomarilta olivat liikaa, Tapper muisteli kisaviikkoaan.

Tapperin mielestä 11 lähtöön mahtuu aina kaikenlaista, eikä kukaan yltänyt olympiavesilläkään kaikissa lähdöissä kolmen parhaan sakkiin.

Tapper ennakoi ennen Enoshiman alkua, että mitali vaatii superonnistumista. Nyt sellaiseen ylsi hänen harjoituskaverinsa, pronssille purjehtinut norjalainen Herman Thomasgaard. Tapperilla on norjalaisen kanssa sama valmentaja, espanjalainen Anton Garrote.

–  Totta kai olen tosi iloinen Hermanin puolesta. Olemme treenanneen yhdessä viisi tai kuusi vuotta.

Omasta kisasta jäi kuitenkin jossiteltavaa.

–  Jäi sellainen olo, että mitali olisi ollut otettavissa, Tapper sanoi.

Hän ei ole vielä varma, jatkuuko ura Pariisin 2024 olympialaisiin.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa