Topi Raitanen kovaan kyytiin Kuortane Gamesissa

KUORTANE

Miesten 1500 metrin Euroopan tilaston kakkosena komeileva estejuoksija Topi Raitanen hakee ahnaasti ajan 3.40 alitusta myös 1. elokuuta järjestettävässä Kuortane Gamesissa, kerrotaan järjestäjien tiedotteessa.

Pitkänhuiskea Raitanen juoksi pari viikkoa sitten Jyväskylässä oman ennätyksensä 3.40,35, muttei se vielä tyydyttänyt 24-vuotiasta urheilijaa.

Kuortaneella suomalaista vauhdittaa neljä viime kaudella 3.40 alittanutta juoksijaa. Heistä kovin on kolme vuotta sitten ennätyksensä 3.33,70 tehnyt Belgian 29-vuotias

Ismael Debjani. Kovana kirimiehenä tunnetun kolmen vuoden takaisen U23-sarjan EM-kultamitalistin Saksan Marius Probstin ennätys on 3.37,07. Hollannin Valentijn Weinans ja Italian Yassin Bouih ovat juosseet 3.38,26 ja 3.39,21.

Lahden GP:n omalla ennätyksellään 3.42,53 voittanut Tanskan 23-vuotias Kristian Uldberg Hansen on myös mukana ja kotimaan kerma Jyväskylässä pitkään Raitasen vanavedessä keikkuneen Saarijärven Joonas Rinteen johdolla.

Juoksua vauhdittamaan hankitaan ainakin yksi jänis, jotta vauhdinjako antaisi mahdollisuuden 3.40 alitukseen.

Pääsihteeri Tuomas Mikkola uskoo yleisönkin lähtevän hyvin mukaan kannustamaan, kun suomalainen kamppailee voitosta radalla.

Jos 3.40 alittuu, se merkitsee Zimbabwen Philimon Hannekin 29 vuotta sitten juokseman kenttäennätyksen 3.41,79 rikkoutuvan.

Mikkolalla oli myös yleisölle erittäin mieluisia uutisia, sillä katsomojen kapasiteettia voidaan kasvattaa 500 paikalla. Nämä liput myydään pääosin ennakkoon ja jäljelle jääneet sitten ovelta.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa