Uransa lopettanut mestaripainija Petra Olli avautuu sosiaalisessa mediassa menneestä viikostaan: Paljon kyyneliä, valvottuja öitä, hiihtolenkki ja avantouintia – mutta molskilla ei kertaakaan

Kyyneleitä, vellovia tunteita, valvottuja öitä, pari punttisalikäyntiä, nauramista, kerran on käyty hiihtämässäkin. Mutta ei kertaakaan molskilla. Sellainen on ollut uransa tasan viikko sitten lopettaneen Lappajärven Veikkojen painijan Petra Ollin kulunut viikko.

Urallaan sekä EM- että MM-kultaa paininut Olli, 25, julkisti tiistaina 25. helmikuuta päätöksensä kilpailu-uransa lopettamisesta. Tiistaina illansuussa Olli kertoi sekä Instagramissa että Facebook-tilillään, kuinka viikko rankan päätöksen jälkeen on sujunut.

– Olen itkenyt, ja paljon olenkin. Tunteet vellovat ylös ja alas. Olen myös nauranut. Olen valvonut öitä miettien. Olen käynyt pari kertaa punttisalilla, kerran hiihtämässä, mutten ollenkaan molskilla. Olen viettänyt aikaa perheeni kanssa. Olen lukenut kolme kirjaa, Olli kertoo ja jatkaa:

– Ollaan oltu Pertti-isän kanssa mökillä puuhommissa. Sain Peran jo hermostumaan niin, että hän käski minun jo painua takaisin molskille, eihän kuulemma vanha mies kestä tuollaista työtahtia. Hyvä apupoika hän on, mutta käskin lähteä kahvin keittoon, jotteivat vasarat ja sahat ala lentelemään. ’’Puuhastelupäivien’’ päätteeksi olen pulahtanut hyiseen avantoon viilentymään.

 

Olli kertoo myös, että hänen lähipiirinsä osasi aavistaa lopettamispäätöksen tulevan, koska he olivat nähneet Ollin tilanteen lähietäisyydeltä.

– Se oli riipaisevan raskas, mutta rohkea ja rehellinen päätös. Tarkkaan harkittu, mutta silti pelottava. Tajusin, että montaa muuta asiaa voi tehdä puolivaloilla, mutta ei huippu-urheilla. Se ei istu ainakaan omaan, pohojalaiseen mentaliteettiini, Olli kirjoittaa.

Olli kertoi jo lopettamistiedotteessaan, että hänellä ei enää ole ollut paloa hoitaa painia täysillä. Samaa hän kertoo myös päivityksessään.

– Olen saanut suunnattoman paljon kauniita viestejä. Tietysti paljon yllättyneitä ihmisiä, mutta haikean kannustavia ja kunnioittavia päätökseni johdosta. Huomaan, että olen jättänyt jälkeni suomalaiseen urheilukansaan, hän kirjoittaa.

Olli arvelee, että hänellä on edelleen paljon annettavaa sekä painille että huippu-urheilulle.

– Minä en katoa minnekään, eikä paini tai urheilu katoa minnekään elämästäni. Suhtautuminen ja tekeminen vain muuttaa muotoaan. Minulla on varmasti edelleen paljon annettavaa painin ja urheilun saralla, joten on aika siirtyä eteenpäin uusin intohimoin ja inspiraatioin, lopettaa Olli Instagram- ja Facebook-päivityksensä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa