Vaasan "Mr Jenkkifutis" jättää rakkaan Royalsinsa syksyllä

Amerikkalainen jalkapallo heräsi Vaasassa uuteen lentoon vuonna 2013, kun Seppo Evwaraye ja Henri Kinnunen lähtivät rakentamaan Royals-projektia. Silloisesta Vikingsistä on kasvanut merkittävä osa vaasalaista urheilukulttuuria ja suomalaista jenkkifutiskulttuuria.

Suuressa roolissa Royalsissa ollut nykyinen GM ja pelaaja Seppo Evwaraye pelaa tällä kaudella viimeiset ottelunsa amerikkalaisessa jalkapallossa. Pitkään Royalsin johtotehtäviä tehnyt ja Royals-projektin keulakuvana toiminut Evwaraye siirtyy syksyllä kentiltä ja ja toimistolta taka-alalle.

Royals ja Evwaraye kertovat tilanteesta tiedotteessa ja verkkosivuillaan.

Päätös vetäytymisestä syntyi hiljalleen vuodenvaihteen tietämissä.

– Päätös oli suhteellisen simppeli. Viime kesänä oli hauskaa pelata, vaikka jouduin hommiin vähän yllättäen, kun oli loukkaantumissuma. Huomasin yllättäen, että olin ikävöinyt pelaamista, mutta samalla näin, että pystyn vielä pelaamaan tällä tasolla, Evwaraye sanoo.

Nykyään hyökkäyksen linjassa töitä tekevän Evwarayen ura on ollut pitkä. Hän aloitti pelinsä Vaasassa, mutta lähti nuorena vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, jossa pelasi sekä high schoolissa että myöhemmin Nebraskan yliopistossa ja lopulta myös yliopistojoukkueen aloittavassa kokoonpanossa.

– Oli hienoa, kun pääsin ensimmäistä kertaa aloittavaan kokoonpanoon yliopistossa. Ottelupäivät olivat siellä ylipäätään huikeita kokemuksia. Silloin oli loppuunmyyty stadion ja paikalla 78 000 ihmistä, vaikka nykyään sinne mahtuu jo yli 90 000 katsojaa. Olin lähtenyt Palosaarelta, jossa otteluita seurasi noin 50 ihmistä, joten se oli eri maailma, Evwaraye nauraa.

Evwaraye pääsi kolkuttelemaan myös NFL:n portteja, vaikka virallisia pelejä hän ei koskaan päässyt pelaamaan.

Ensimmäisen vapaa agentti -sopimuksen Carolina Panthersin kanssa perui työlupaongelma. Hän pääsi vielä vuoden päästä Minnesota Vikingsiin pelaajakehitysohjelman kansainväliseksi jäseneksi, mikä ei kuitenkaan oikeuttanut pelaamaan NFL-pelejä.

Kausi 2020 on Royalsin viides peräkkäinen Vaahteraliigassa. Royals nähdään kentällä melko nuorella kokoonpanolla, jossa paikallista osaamista kehitetään jälleen kohti Suomen terävintä kärkeä.

Evwarayen mukaan on tärkeää, että seura löytäisi vakautta.

– Uskon, että tilanne rauhoittuu. Lähes alusta asti mukana olleiden pelaajien urat ovat loppukaaressa, ja porukka on vaihtumassa nuoriin miehiin, jotka ovat nousseet omista junioreista. Minkä tahansa urheiluseuran elinehto on, että junioripolku on kunnossa.

– Royalsilla on yhä paljon kasvupotentiaalia Vaasassa, Suomessa ja Euroopassakin, mutta sen eteen pitää tehdä paljon töitä. Meillä on sellainen johto, joka pystyy viemään Royalsin seuraavalle tasolle, Evwaraye uskoo.

Nykyään Evwaraye työskentelee Vaasan yliopistolla liikuntakoordinaattorina.

Lähde: Royalsin verkkosivut ja tiedote

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa