Verstappen onnistuneella taktiikalla Ranskan gp:n voittoon – Bottas neljäs

LE CASTELLET , HELSINKI

Formula ykkösten MM-kauden seitsemäs kilpailu Ranskan gp tarjosi jälleen maukasta taistoa Mercedeksen ja Red Bullin välillä. Voittajaksi selviytyi Red Bull ja sen ykköstähti Max Verstappen, kun tallin taktiikka osui kohdilleen. Mercedeksen Lewis Hamilton joutui taipumaan toiseksi.

Myös Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kärsi osaltaan tappion, kun Sergio Perez otti Red Bullille kolmossijan ohitettuaan Bottaksen kisan loppuvaiheissa.

Red Bullin ja Mercedeksen taktinen taisto huipentui, kun kaksi rengasvaihtoa tehnyt Verstappen ohitti yhden pysähdyksen tehneen Hamiltonin viimeistä edellisellä kierroksella. Myös kisan nopeimman kierroksen kirjannut ja siitä yhden lisäpisteen kuitannut Verstappen kasvatti johtoaan MM-pisteissä, eroa toisena olevaan Hamiltoniin on 12 pistettä.

–  Teimme päätöksen kahden stopin taktiikasta, ja se toi onneksi onnistumisen. Töitäkin piti toki tehdä kovasti. Tämä tuntuu hyvin palkitsevalta, uransa 13. ja kauden kolmannen gp-voittonsa ottanut Verstappen riemuitsi ratahaastattelussa.

–  Vaikeaa oli, kun oli niin paljon kierroksella ohitettavia, mutta pystyimme taistelemaan loppuun asti. Taistelimme Lewisin kanssa läpi koko kisan, ja tällaista se tulee olemaan loppukaudenkin ajan.

Hamilton onnitteli Verstappenia ja totesi Red Bullin "olleen vahvempi koko viikonlopun".

–  Kun ottaa huomioon miten vaikea perjantai meillä oli, olen iloinen tästä tuloksesta. No tietenkään emme voittaneet. Olin kärjessä, mutta renkaat olivat loppu ja valitettavasti menetin kärkipaikan. Hyvä kisa silti, Hamilton sanoi.

–  Meidän on löydettävä vauhtia, se on selvä. Suurin osa menettämästämme ajasta tuli suorilta, täytyy kaivaa syitä tuohon. Red Bullin strategia oli hyvä ja se toimi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa